Hecinler’de yaşanan çöp krizi çevre sorunu olmaktan çıkıp siyasi bir tartışmanın odak noktası olmaya devam ediyor. Köy halkının isyanı ile yerel olmaktan çıkıp meclis gündemine kadar taşınan çöp sorunu sosyal medya üzerinden de tartışmalara yol açtı.

Gün içerisinde Karahacımusa Mahallesi Muhtarı Hanife Gür’ün sosyal medya hesabı üzerinden eylemlerini sürdüren köy halkı ve muhalefete yönelik eleştirilerine CHP Düzce İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre Zoral da sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Hanife Gür’ü konu hakkında araştırma yapmadan açıklama yapmakla suçlayan Zoral, konunun çözümü konusunda CHP olarak yaptıkları çalışmaları sıraladı.
Zoral, “Biz CHP Düzce Başkanlığı olarak konuyu meclise taşıyan partiyiz. Bu tesis için harcandığı iddia edilen bedellerle daha teknolojik daha gelişmiş tesislerin yapılabilineceğini ortaya çıkaran bir partiyiz. Daha geçen hafta Milletvekilimiz Mahmut Tanal Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüşmüş ve konuyu dile getirmişti. Bir heyetin konuyu incelemek için gönderilmesi için girişimde bulunmuştur.” ifadelerini kullandı.

Hanife Gür’e yaptığı açıklamaları yakıştıramadığını belirten Zoral, ''çadırlar kurup yataklar atıp yatmaya dedikoducu kadınlar gibi atıp tutmaya '' ifadesinin bir kadın muhtara yakışmadığını ve bu söylem ile kadınların aşağılandığını vurguladı.

Bakan Faruk Özlü’den Karahacımusa Mahallesi muhtarına kadar herkesin müdahil olduğu tartışma alevlenmeye devam ederken çöp sorunundan muzdarip köy halkı ise çözüm için beklemeye devam ediyor.