Ak parti eski il başkanı mustafa yılmaz aday adaylı düşüncesinden vazgeçtiğini ilk kez televizyonumuzda canlı telefon bağlantısında yaptığı açıklamsıyla dile getirdi.AK partiden düzce belediye başkanlığı aday adayı olacağına etrafındaki birçok insanla paylaştığını hatta bir yerel gazeteye dahi açıklamalarda bulunduğunu dile getiren Yılmaz, çevresindeki insanların beklenti içerisinde olduklarını dile getirerek böyle bir karar aldığını ifade etti.


Yılmaz, “Çevremizdeki birçok insanın bizim aday adayı olma yolunca beklentileri var. Bulunduğumuz ortamlarda aday adaylığıyla düşüncelerimiz olduğuyla ilgili ifadelerimiz var. Çarşamba ya da Perşembe günü aday adayı resmi başvuru yaparak müracaatım olacaktı. Ancak çevremdeki yakınlarım beni aday olmamama ile ilgili beni ikna ettiler bu hafta sonu itibariyle. Yıllarca siyasetin içinde olmak nefsinizindi sesine kulak verirseniz tabi ol diyordu ancak mantıken bu kararımdan vazgeçtim.” Dedi.
Yılmaz, siyasetle ilgilendiği için aile ve işlerinden uzak kaldığını belirterek bu kararından vazgeçtiğini söyledi. Yılmaz, “Aday adaylığı düşünüyordum ancak bu düşüncemden vazgeçtim, müracaatım olmayacak. Bu kararı almamda çevremdeki insanlar ve ailem etkili oldu. Siyasetin içinde olduğum için aileden uzak oldum ve işlerimden uzak kaldım artık bu konulara daha da önem vermek istiyorum. İşlere devam ediyorum.” Dedi.

ŞARTLARI ZORLAMAYA GEREK YOK

Bundan sonraki süreçte siyasetin içinde olup olmayacağını konusunda da açıklamalarda bulunan Yılmaz, “ Şartları zorlamaya gerek yok” dedi.
Yılmaz, “Düzce’de konjonktür zor. İlla da siyaset yapılacak diye bir kaide de yok. Parti içi çekişmeler ve kargaşalar partiye de zarar veriyor. Şartları zorlamaya gerek yok.” Dedi. Başka bir adayı destekleme konusunda ise aday adaylarının hepsinin bu görevin altından kalkacak kapasite insanlar olduğunu söyleyen Yılmaz, “Partimizin Genel Merkezi’nin belirlemiş olduğu adayı her zaman destekleriz. Seçimde de nerde görev almamız gerekiyorsa görevimizi yaparız.” Dedi.

Haber; G.KARDUZ