BELEDİYE VE ÖZEL İDARE BAŞVURU SAHİBİ
Talep yazısında “Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü , Avrupa Birliği Yatırımlar Dairesi Başkanlığı nezdinde yürütülmekte olan Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı Eylem 3 Erişilebilir Proje Teklifi çağrısı için Düzce Belediyesi ve eş başvuru sahibi  Düzce İl Özel İdaresi olarak başvuru yapılmasına, sunulacak projede Düzce Belediyesini temsile, talebe ilişkin belgeleri imzalamaya Belediye Başkanı Dursun AY’ın yetkilendirilmesi talebinin Belediye Meclisinde  görüülmesi” ifadesine yer verildi.

AKILLI BİSİKLETLERDE OLACAK
Belediye Başkanı Dursun AY Düzce Valiliği İl Özel İdaresi ile Düzce Belediyesi’nin ortak porjesinde ağırlıklı olarak Valiliğin yürüttüğünü söyleyerek, proje hakkında detaylar paylaştı. Başkan Ay “ yaklaşık olarak 20 milyon TL civarında Avrupa Birliğinden hibe alınması için yapılan bir proje. Biz de paydaş olarak katılacağız. Kalıcı konutlardan başlayarak şehir merkezinden geçecek. Gölyaka’ya Gölyaka dönüşünde Mamure köyüne oradan Melen Parka ve tekrar Düzce’ye gelecek. Bunun için aynı zamanda akıllı bisiklet dediğimiz belirli yerlerde bisiklet turnikeleri de olacak. Kartlarla insanlar bisikletleri alacaklar başka bir alana bırakacaklar. Bu proje için valiliğimiz çalışmakta hızlı olması için komisyona havale edilmeden belediye başkanına yetki vereceksiniz. Valiliğimiz ile beraber koordinatör adayacağız” dedi.
127 KM’LİK BİSİKLET YOLU AĞINI İÇERİYOR

Toplantıya katılan İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin “Erişebilir Ulaşım Projesi için Valilik ve Belediye ofislerinin 27 Aralık’tan bu tarafa çalıştığını , Belediye ve Belediye sınırları dışında kalan kırsal alanda yapılacak bir bisiklet yolu projesine başlandığını bunun 127 km’lik bir bisiklet yolu porjesi olduğunu 4 milyon Euro bizim teklifimiz, 40 kilometresi belediye sınırları içinde 87 kilometresi ise belediye sınırları dışında “ diyerek projenin 15 Şubat’a kadar Bakanlığa sunumunun yapılması gerektiğini belirtti.


ÖNCÜ SPOR SERVİSİ