TFF başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi. Bu bizim yalnız başımıza aldığımız bir karar değil. Hiçbir zaman Avrupa'dan futbol olarak kopmamız söz konusu değil. 55 ülkenin üye olduğu UEFA'nın biz de bir üyesiyiz. Dolayısıyla bütün görüşmelerimiz, çalışmalarımızı UEFA'ya danışarak yapıyoruz. Ayrıca Başkan Vekilim Sayın Servet Yardımcı UEFA'nın Yönetim Kurulu üyesi. Birçok profesyonel çalışan arkadaşım da aynı zamanda UEFA'da görev yapıyor. UEFA Sağlık Kurulu'nda arkadaşımız var. Genel Sekreterimiz var, onun için biz UEFA'nın bir parçasıyız. Bu nedenle UEFA'nın görüşleri bizler için mutlaka önemli. UEFA'nın yapmış olduğu tele konferans ile Başkanlar ve Genel Sekreterler toplantısı oldu. Ayrıca UEFA'nın kendi Yönetim Kurulu toplantıları oldu. UEFA diyor ki, "Yapılabilirse", yapılabilirse demek "futbolcu sağlığı, insan sağlığı başta olmak üzere oynayabilirseniz maçları Temmuz sonuna kadar tamamlayın. 'Ve ben de UEFA olarak Ağustos ayında Avrupa Kupaları maçlarını oynayayım ve bunun finallerini Ağustos ayı sonunda yapalım'. Bu bizi niye ilgilendiriyor? Çünkü Ağustos ayı sonunda yapılacak olan Şampiyonlar Ligi finali bizim İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. Bu da bizim için çok önemli. Yani bu bir tarafta, UEFA "Maçları bitirin" diyor.

İkinci tarafa gelince. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile tele konferans ile 18 kulübü başkanları ve aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil'in katılımıyla bir toplantı yaptık. Görüş alış verişişinde bulunduk. Herkesin görüşü 'Acaba Haziran ayında başlanabilir mi? şeklinde oldu. Bütün bunları değerlendirdik, 7 tane üst senaryo, 3 de alt senaryo hazırladık. Sayın Bakanımızla da görüş alış verişinde bulunduk. Bir istişare ile alındı ve bir alternatifimiz var. Ben bütün konuşmalarımda, görüşmelerimde diyorum ki, 'Ligler şimdilik 12 Haziran'da başlayacak'. Ve ben diyorum ki, 'Benim alternatiflerime göre Temmuz ayının ortasında da başlayabilirim ve 12-13-14 Ağustos'ta ben bu ligi tamamlayabilirim'. Ve elimde 10 tane senaryom mevcut.

Neye bakacağım ben? Türkiye'deki Covid-19 olayı nasıl gidiyor. Çok şükür çok iyi gidiyor. Bırakın çok iyi gitmesini Avrupa'da ve Dünya'da bu işi en iyi başaran ülke bence Türkiye'dir. Sağlık alt yapı yatırımlarımız, Sağlık Bakanımızın katkıları, Sayın Cumhurbaşkanımızın önemli kararları ve yönlendirmesi, Bilim Kurulu'nun etkili kararları ile biz bu noktaya geldik. En iyi durumda olan ülkelerin başında çok şükür Türkiye gelmektedir. En az vefat sayımız oldu, her gün çok şükür daha iyiye gidiyor. Bugün ile 12 Haziran arasında neredeyse bir ay var. Elimizde alternatiflerimiz var. Dolayısıyla zaman yönünden bir sıkışıklığımız yok. Covid-19 olayı da çok iyi gidiyor. Ben hep şunu söylüyorum ve dua ediyorum yüce Allah'ıma, belki biz Temmuz ayındaki maçlarımızı, belki seyircili oynayacağız. Eğer her şey iyi giderse, nasıl takımlarda önlemler almışsak stadyumda oturma düzeninden giriş çıkışlara kadar önlemleri alacağız dedi.