2. yılına girilen 15 Temmuz için Düzce’de futbol turnuvası da düzenlendi. Bir kadın futbol takımının yer aldığı turnuvaya 6 takım katıldı. Dedeler Spor Kompleksi’nde yapılan turnuvaya U-10 ve U-11 takımları katıldı.

“Yaptığımız bu turnuvayı gelenekselleştirmeye çalışıyoruz”
Yapılan turnuvayla ilgili açıklamalarda bulunan Dedeler Spor ve Düzce Kadın Futbol Kulübü Kurucu Antrenörü Ahmet Kara şu ifadelere yer verdi:

“Düzce’de 15 Temmuz’u, kadın erkek eşitliğini, birlikteliği vurgulamak için böyle bir etkinlik düzenledik. Protokolü de davet ettik ama 15 Temmuz programları nedeniyle gelemediler. Yaptığımız bu turnuvayı gelenekselleştirmeye çalışıyoruz. İlgi iyiydi ve inşallah önümüzdeki yıllarda daha da iyi olacak.”



“Bu tarz organizasyonların çoğaltılması için hareket edilmesi gerekiyor”
Dedeler Spor Kulübü Başkanı Fikret Kocaoğlu ise turnuvayı gelenekselleştirmeye çalıştıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Çocuklarımızın egemenlik ruhunu geliştirmelerini sağlamak açısından ayrıca 15 Temmuz şehitlerimizi anma açısından U 10 – U 11 takımlarımızla alakalı turnuva düzenledik. Maçlar dün başladı ve şimdi final maçı oynanacak. Çocuklarımıza kupaları verilecek. Buraya 6 takımımız katıldı. Yeni Taşköprü, Dedelerspor, Galatasaray Spor Okulu, Tenis Kulübü, bir de bayan futbol takımımız katıldı. Bu sene ilkini düzenledik ama geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Önemli olan vatanımıza, milletimize, ülkemize güzel çocuklar yetiştirebilmektir. Bu tarz organizasyonların çoğaltılması için hareket edilmesi gerekiyor.”



“Başarılı olacağımıza inanıyoruz”
Kadın Futbol Takımı Oyuncusu Pelin Kıbrıs ise yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu:

“Düzce’deki tek bayan futbol takımıyız. Kendi çabalarımız ve hocalarımızın yardımıyla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz ve valilikten, belediyeden destek bekliyoruz. Burada ki maçlarda da erkek takımlarına karşı mücadele etmeye çalıştık. Başka kız futbol takımlarının da kurulmasını istiyoruz çünkü hep erkeklerde oynamak zorunda kalıyoruz. Şehitlerimizin adına bu turnuvaya katıldık. Hem katıldığımız için mutluyum hem şehitlerimiz adına üzgünüm .”



Haber: M.AYDIN