Turizm Haftası etkinlikleri kapsamına alınan ve bu yıl 3.’sü düzenlenen “Kulüplerarası Rafting Türkiye Şampiyonası” bugün açılış töreniyle start aldı.

 

Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü’nde Büyük Melen Çayı’nda 19-20 Nisan tarihleri arasında 2 gün sürecek olan yarışların açılış törenine Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri katıldı. 15 Takım ve 150 sporcunun katılacağı şampiyona coşkulu bir başlangıç yaptı.

 

 

Açılışların olmazsa olmazı haline gelen mehter takımının gösterisinin yanı sıra, Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri tulum eşliğinde çekilen halaya katılması renkli görüntüler oluşturdu.

 

 

 

Törende yaptığı konuşmada Vali Ali İhsan SU, Düzce’nin bir çok turizm aktivitelerinin yapıldığı önemli bir merkez olduğuna dikkat çekti ve bugün başlangıcı yapılan şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.Rafting As Başkanı Hikmet Yardımcı, yarışma programı hakkında bilgiler verdi.

 

Konuşmaların ardından Melen suyuna indirilen botlarla mini bir gösteri sunuldu. Bugün start alan şampiyona 20 Nisan Pazar günü madalya töreni ile sona erecek. 15 Takım ve 150 sporcunun katılacağı şampiyonada derece alacak olan sporcular, Türkiye’yi Dünya Şampiyonasında temsil edecek.

 

Haber; S.KAŞKIR