Puanların eşitliği halinde nasıl bir sistem uygulandığı bilinmezken, maç öncesindeki açıklamalarda, takımların lehte ve aleyhte sonuçlarına göre hangisinin öne çıkacağı bilinmiyordu. Bazı yöneticilere danışıldığı halde net bir cevap verilemediği yönünde şikayetler olurken, bazı görüşler ikili averaj bazı görüşler ise atılan gole bakılacak şekilde ortaya koyuldu.

Tff İl Temsilcisi Bayram Ali Kubilay kuralların, TFF Futbol Müsabaka ve Talimatlarına göre belirlendiğini söyleyerek, '' 2008'de Temmuz ayında yayınlanan 2008-2009 Futbol Sezonu kitapçığında 13. sayfasında puanların olan takımların derecelerinin belirlenmesi ana başlıklı madde de konu şöyle açıklanır. Öncelikle aynı puana sahip takımların kendi aralarında oynanan müsabakalarda ki puan üstünlüklerine bakılır.'' diyerek, talimatları okudu. Yapılan bu açıklamayla Beçispor'un 1. Amatör'e çıkması kesinleşirken, Bayram Ali Kubilay Beçispor'a hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Bu belirsizlik ile birlikte tam olarak yasal prosedüründe bilinmediği ortaya çıkarken, net bir kararın verilmemesi futbola ne kadar katkı verilip verilemediğinide gözler önüne serdi. Müsabaka sona ermesine rağmen hangi takımın çıktığı bilinmeyince taraflarda sevinçlerini gösteremedi.