Geçen hafta oynanan 5. Hafta maçlarının tamamlanmasının ardından Basketbol 3. Liginde ilk yarı sona ermişti. Düzce Belediyespor, son oynadığı maçta kendi evinde İstanbul D.S.İ. takımına 66-55 mağlup olmuş, üst üste iki mağlubiyet alarak grupta ilk iki sırayı almak açısından durumu zora sokmuştu.
Düzce Belediyespor ilk devrenin ardından ara vermeden başlayan ikinci devrenin ilk maçında deplasmanda Yozgat Spurs ile karşılaştı. Maça baştan sona üstün oynayan temsilcimiz 45-96’lık sonuçla rakibini yendi. Düzce Belediyespor bu galibiyetle ve 10 puanla 3. Sıradaki yerini korudu.
İlk 4 takım play offa çıkacak
Grup maçlarının tamamlanmasının ardından ilk 4 sırayı alan 24 takım bilindiği gibi play-off maçlarını oynamaya hak kazanacak. Play-off müsabakalarında 2 tane galibiyet alan takım birinci playoff eşleşmesinin tur atlayan takımı olarak son 12 takım arasına girecek. Ayrıca ilk iki sırada grubu tamamlayan takım ikinci play-off eşleşmesinde de 1-4 2-3 şeklinde olacağı için daha avantajlı bir kura ile son 6 takım arasına girme ve TB2L’ye yükselme maçlarına gitmeye hak kazanacak.