Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Futbol Taban Birlikleri ve Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen toplantıda 2008-2009 Futbol sezonunda Düzce’de oynatılması planlanan liglerin başlangıç ve bitiş tarihleri, statüleri ve programlamaları tartışıldı. Yapılan toplantıya Düzce ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, Futbol Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Bayram Ali Kubilay, İl Hakem Kurulu Başkanı Kerim Görün, Saha Komiserleri Dernek Başkanı Hüsnü Ovalı ve çeşitli kulüplerin temsilcileri katıldılar.

Gelecek sezonda Süper Amatör’den sadece 1 takım düşecek ve yerine 4 takım gelecek. Düzce Deplasmanlı Süper Amatör Futbol Ligi 1-2 Kasım 2008’de başlayacak.

Birinci Amatör Küme ise 15 Kasım’da start alacak ve bu ligden de gruplarında sonuncu olan 2 takım küme düşecek. Birinci Amatör’ün A ve B gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ise Süper Amatör’de mücadele edecek.

Düzce’nin en alt küme ligi olan ikinci amatörde ise herhangi bir statü değişikliğine gidilmedi. Katılacak olan takımların durumuna göre iki devreli lig usulü oynatılacak olan İkinci Amatör, şubat ayının sonlarında başlayacak.

Düzce Liglerinin ilkleri ise Ekim ayının ilk haftasında başlatılacak olan A ve B Gençler ligi. Toplantının sonunda, Süper Amatör Küme’de mücadele eden takımların altyapı liglerinden en az iki tanesinde mücadele etmesi gerektiğinin de altı çizildi.