Okul Sporları Oryntiring Gençler A ve B Grubu müsabakaları bugün saat 11:00’da başlamak üzere Kalıcı Konutlar Bölgesi’nde bulunan Kent Ormanı’nda yapıldı. Müsabakaya 42 ilden 366 sporcu katıldı.

“Tabiat cenneti Düzce, her şey var gönlünüzce”
Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci Türkiye Oryantiring Federasyonu Temsilcisi Cihat Acar’ı Düzce’ye kazandırmaktan mutlu oldukları belirterek Düzcelilere tanıttı.
Dereci, “Cihat hocamla birlikte oryantiringi geliştireceğiz. Biz üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Cihat hocamdan da destek istiyoruz ondan çok faydalanacağız. Tabiat cenneti Düzce, her şey var gönlünüzce diyoruz.” diye konuştu.

“Sporcularımız bu zorlu parkuru arazide zor şartlar altında tamamladı
Türkiye Oryantiring Federasyonu Temsilcisi ve yarışma etkinlik direktörü Cihat Acar, Düzce Kent Ormanı’nın oryantiring sporu için uygun ve doğasının güzel olduğunu belirtti.

Acar, “11 Mart’ta 14 yaş altı yarışmamız yapılacak Konuralp Bölgesi’nde ve Nisan ayının sonunda da Türkiye şampiyonası yapılacak. Türkiye şampiyonasına yaklaşık uluslararası boyutta olduğu için 2000’e yakın sporcu katılacak. Bu yarışma için hazırlıklara çok önceden başladık. Protokoller imzalandı. Aynı zamanda hazırlıklar da son sürat devam ediyor. Düzce’ye bu sporu kazandırdığımız için ve ev sahipliği yapan yerel yönetimlere de teşekkür ediyoruz. Sporcularımız bu zorlu parkuru arazide zor şartlar altında başarıyla bitirdiler.”dedi.

Öte yandan 42 ile ev sahipliği yaptığımız yarışmada Düzce’den dereceye giren öğrencinin olmaması dikkat çekti.

2000 yılında sivil platformlarda yapılmaya başlanan oryantiring sporu 2006 yılında özerk bir federasyon olmasının ardından okul sporlarında da yerini aldı.