Faaliyetlerine 2010 yılında başlayan Düzce Seri Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü geleneksel hale getirdiği Türkiye Kulüpler Arası Genç Erkekler Bilek Güreşi Şampiyonası’nı bu yıl 3.kez düzenledi. Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Ön Eleme Turnuvasında sporcular 1. olabilmek büyük bir mücadele verdi.

60 sporcunun katıldığı turnuvada 1.olan sporcu, Düzce’yi 19 Aralık’ta Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası Finallerinde temsil edecek.

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAYI HEDEFLİYORUZ
Turnuva ve Bilek Güreşi sporu hakkında 2.Kademe Bilek Güreşi Antrenörü Bayram Kılıç açıklamalarda bulundu.

Kılıç, “Turnuvamızı 3.kez yapıyoruz. Bilek Güreşi sporunu Düzce’deki gençlere tanıtmak ve sevdirmek amacıyla yapıyoruz. Turnuvaya bu yıl 1997 ve 2001 doğumlu gençler katılabiliyor. Yaklaşık 60 genç birbiriyle yarışıyor. Burada 1.olan gencimizi Ankara’daki Türkiye Şampiyonası finallerine götüreceğiz. Gençlerimizi hem spora yönlendirmek hem de başarılı dereceler elde ederek yurt içi ve yurt dışında onların önünü açmayı hedefledik. Gençleri milli takıma kazandırmak için çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Düzce Seri Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Spor Sorumlusu Abdullah Çetin Esen de 3.kez düzenlenen turnuva ve kulübün faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Esen, “İzcilik faaliyetlerine 2010 yılında başladık. İzcilik faaliyetlerimiz kız ve erkek olarak devam ediyor. Bazen açık bazen de kapalı alanda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Spor branşlarında tescil olarak Wushu ve Bilek Güreşinde tescilimiz olduğu için bu branşlarda da etkinliklerimiz oluyor.” dedi.

Haber:Y.SEVER