Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü teşkilatının 73. kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Düzce’de eğitim gören tüm spor branşlarındaki çocuklar kapalı spor salonunda hünerlerini sergiledi. Her yıl 29 Haziranda kutlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün yıldönümü kutlamaları bu sene farklı bir uygulama ile gerçekleştirildi.

Genel Müdürlük bu sene kutlamaları spor şenliği havasına büründürülmesini istedi ve kutlamaları hafta sonu iki gün içinde yapılacağını duyurdu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 73. Yıldönümü nedeniyle kapalı spor salonunda ilk gün minder sporlarında eğitim gören çocuklar gösteriler düzenledi. Kapalı spor salonunda velilere ve çocuklara seslenen Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. 

“Kuruluşumuzun 73. Yıl dönümü. 29 Haziranda kutlanıyor ancak bu yıl Genel Müdürlüğümüz kutlama programlarımızın dışında bütün katılan çocuklarımızın kendi branşlarında şenlik şeklinde gösteriler yaparak kutlanmasını istedi. Biz de cumartesi ve Pazar günleri spor salonumuzda 16 branşta gösteriler düzenleyeceğiz. Çocuklarımızı ikiye ayırdık. Bugün minder sporları ile ilgili branşlarımızın gösterileri olacak. Yarın da salon sporları ile ilgili gösteriler olacak. Öncelikle bütün velilerimize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız onların bize emanetidir. Antrenörleri sayesinde hem spor hem de arkadaşlık, katılım ve paylaşım duygularını aşılamak adına çocuklarımıza 2 ay boyunca kurslar vereceğiz. Bu kurslarımız yıl içinde devam edecek. Başarılı olan çocuklarımızı kulüplerimize transfer edeceğiz. Bütün antrenörlerime ve çocuklarımıza başarılar diliyorum”

Ardından boks, taekwondo, karate, jimnastik gibi branşlarda eğitim alan sporcular gösteriler düzenleyerek velilerden alkış aldı.

Haber; S. KAŞKIR