9 ve 10 yaş bay bayan tenis turnuvasına Düzce, Akçakoca, Ereğli, Zonguldak Çaycuma Bartın, Ağrı ve Samsun’dan yaklaşık 80 sporcu katıldı. Düzce olimpik spor kulübü 9 yaş bayanlarda Runa Müderrisoğlu, Asel Ergan erkelerde Onat Arslan, Enis Mirsat Arslanoğlu, Tuna Berker Sancaklı, Talha Arda Fırat, Kemal Keskinsoy 10 yaş bayanlarda Lara Oğuz, Buse Naz Kahveci ve Sude Lal Kahveci erkeklerde Baha Balca, Burak Gürel, Nusret Efe Özkara toplamda 13 sporcuyla turnuvaya katıldı.



9 yaş bayanlar kategorisinde Runa Müderrisoğlu erkekler kategorisinde Onat Arslan şampiyon olurken Enis Mirsat Arslanoğlu ikinci Tuna Berker Sancaklı üçüncü oldu.



10 Yaş erkeklerde Baha Balca bayanlarda Buse Naz Kahveci şampiyon olurken,10 yaş erkeklerde Nusret Efe Özkara bayanlarda da Lara Oğuz üçüncü oldu.



8 yaş kategorisinde sporcularımızdan Abdullah ARDA Çavuş, Egemen Korkmaz, Mustafa Durukan Üner, Ali Enes Çolak, Esma Yürekli, Berfin Kocabıyık ,Pelin Karabacak ,Ceyhun Kuşçuoğlu, Arda Talha Temizel katıldı. Bütün sporcular kendi aralarında 4’er maç yaparken turnuva sonunda Zonguldak tenis kulübü katılan bütün sporculara madalya verdi.



Düzce olimpik spor kulübü antrenörü ve tenis il temsilcisi Akif Çavuş yaptığı açıklamada; “Katıldığımız 9-10 yaş tenis turnuvasında sporcularımın göstermiş oldukları performanstan ve tenis sporu bireysel bir spor olmasına rağmen kulüp sporcularında takım ruhu olduğundan dolayı son derece memnun oldum. Zonguldak’ta kazandığımız 4 birincilik 1 ikincilik 3 tane üçüncülükle Düzce artık tenis sporunda var olduğunu ve büyük kulüplerle mücadele gücüne gösterdik” dedi.



Bundan sonra da tenis sporunda daha büyük hedefleri olan bir Düzce olduğunu belirten Çavuş, “ Akçakoca ilçesinden gelen sporcularımızda dereceler aldılar. Kısa sürede sporcularımız iyi seviyeye gelmeye başladılar. İlimizin tenis sporunda yaygınlaşmasında emeği olan ilçe antrenör arkadaşım levent Hasdemir ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’ye de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Haber;B.Atağ