Düzcespor ligin 9.haftasında sahasında Sakarya Temsilcisi Arifiye Kalaycıspor'un konuk etti. Maçı izleyen futbolseverler müthiş bir karşılaşmaya şahit oldu. Düzcespor ikinci yarının büyük bir bölümünü on kişi oynayan rakibi karşısında maçı, defansın solunda oynayan Zihni'nin 90+4'teki golüyle maçı 2-1 kazandı.

18 Temmuz Stadyumu'nda oynanan maça her iki takımda kontrollü başladı. Düzcespor ev sahibi olmanın avantajıyla rakip kalede pozisyonlara girmeye çalıştı. Maçın hemen başında Ali Tayfun önünde bulduğu topu dışarı vurunca Düzcespor mutlak bir golden oldu. İlk yarıda her iki takımda pozisyon üretmekte güçlük çekti. Konuk ekip Arifiye Kalaycıspor ilk yarının 40.dakikasında Niyazi Polat Çakmakçı'nın golüyle soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

İkinci yarıya daha istekli başlayan kırmızı lacivertli takım son haftaların formda golcüsü Ali Tayfun'un golüyle 58.dakikada beraberliği sağladı. Dakikalar 69'u gösterdiğinde Arifiyeli Murat Çelik ikinci sarı kartın ardından kırmızı görerek oyun dışında kaldı. Rakibinin on kişi kalmasıyla rakip yarı sahaya daha fazla giden Düzcespor, yapılan oyuncu değişiklikleriyle oyunun hakimi oldu. Maçın son bölümünde kaptan Serkan, Ali Tayfun'a yardımcı olmak için ileriye çıktı.

Maçın 4 dakikalık uzatma bölümünü doldur boşalt şeklinde oynayan Düzcespor'da, müsabakanın son dakikası oynanırken kaptan Serkan'ın indirdiği topu ileri çıkan Zihni ağlarla buluşturdu. Golden sonra yapılan başlama vuruşunun ardından hakemin maçı bitiren düdüğü çalmasıyla oyuncular ve taraftarlar büyük bir sevinç yaşadı.

Haftayı üç puanla kapatan Düzcespor'da gelecek hafta yine sahasında oynayacağı Kıbrıscıkspor mücadelesi büyük bir önem kazandı.

 

Haber:Y.SEVER