Geçtiğimiz yıl Akçakocaspor'un Başkanlığını yapan Refik Alevoğlu sezon sonunda yapılan kongrede başkanlığı bırakmış, ancak takıma sahip çıkan olmamıştı.Bir hafta arayla yapılan ikinci kongredede klübe talip olmayınca, Başkan Alevoğlu klubün evraklarını ve anahtarlarını Akçakoca kaymakamlığına vermişti.

Önce Kaymakamlığa daha sonra Belediye Başkanlığına devir edilen Akçakocaspor, son olarak uzun yıllar sporun içinde olan Şaban Güner'e teslim edildi.Bu gelişmelerin ardından görüşlerini aldığımız yeni başkan Şaban Güner, bu zor günde takımı yalnız bırakamayacağını, ancak maddi olarak bu göreve hazır olmadığını Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu'na söylediğini belirtti. “Başkan bana maddi yönden destek sözü verdi ve ekibimi kurmamı istedi. Bu destek sonucunda bende görevi kabul ettim”diyen Güner sözlerine şöyle devam etti. “ Akçakocaspor'a uzun yıllar yanlış uygulamalar yapıldı. Akçakoca'nın öz evlatları hep dışlandı. Alt yapıya vnam verilmedi. Hep dışardan yapılan transferlerle suni başarı elde edilmeye çalışıldı. Fakat alınan futbolcular, formaları için değil, para için oynadılar., buda sporseverleri Akçakocaspor'dan soğuttu. Biz yeni yönetim kurulu olarak, özümüze dönüp kendi oyuncularımızla yola çıkacağız” dedi.

Bu sezon orta sıralarda olmalarının kendileri için başarı kabul edileceğini söyleyen Şaban Güner, önümüzdeki sezon eskisi gibi güçlü bir Akçakocaspor ortaya çıkaracaklarını ifade etti. Güner ayrıca stadın bakımının da yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.