Akçakoca'nın saha sorunu İl Gençlik ve Spor Müdürü Korhan Öztekin'in girişimleriyle sona eriyor. Akçakocaspor Kulüp Başkanı Şaban Güner, bu girişimden çok memnun olduklarını söyleyerek, “ Yapılan bu girişimler eminim sözde kalmayacak ve icraat aşamasına geçecektir. Bu konudaki çabalarından dolayı korhan Öztekin'i kutluyor ve teşekkür ediyorum.” dedi.

Ankara'da yaptığı girişimler sonucunda, daha önce maç oynanamaz raporu verilen saha için Öztekin'in ödenek sağladığına değinen Şaban Güner,” İnşallah maçların başlayacağı 9 Kasım gününe sahamız yetişecek” diyerek düşüncelerini dile getirdi. Yalnızca kendilerinin değil Akçakoca halkınında bu gelişmeyi memnunlukla karşıladığını belirten Güner, sporseverlerin futbol müsabakalarından mahrum kalmayacaklarını ifade etti. Bayram Ali Kubilay ile birlikte sahada etütlerin yapıldığını söyleyen Güner, “ sahanın bütün eksikleri çatısı, koltuklar, teller, boya işleri alınacak bu ödenekle yapılacak.

Sadece düzgün olan zeminde biz Belediyeninde yardımlarıyla silindirle düzeltme yaptık. Zemin zaten iyiydi. Diğer eksikliklerde tamamlanınca takımlarımız başka yerlere gitmeden kendi sahalarında maçlarını yapacaklar.” dedi. Akçakoca sahası için Ankara'dan güzel gelişmelerle dönen Korhan Öztekin sahanın yapılması için gereken ödeneğin çıkarılacağı müjdesini vermiş, “ Çalışmalara hemen başlanacak. Bütün imkanlarımızı kullanarak 9 Kasım'daki maça stadı yetiştireceğiz” açıklamasında bulunmuştu.