Bir süre önce olağan genel kurula gideceğini açıklayan Akçakocaspor'da, kongreye 2 gün kalmasına rağmen bile halen, yönetime aday olan yok. Kongre öncesi aday çıkmaması Akçakoca kamuoyunda 'Akçakocaspor kapanıyor mu?' şeklinde tartışmalara neden oluyor.

Akçakoca'nın Süper Amatör Lig'deki tek temsilcisi olan Akçakocaspor zor günler yaşıyor. Hafta sonunda olağan genel kurulunu yapacak olan Akçakocaspor yönetim kurullarında kimsenin göreve talip olmaması nedeniyle ortada kalma tehlikesi ile karşı karşıya. Mevcut başkan Refik Alevoğlu da aday olmayacağını açıklamıştı.

Yakında başlayacak Amatör Süper Lig'de, mücadele edip etmeyeceği belirsiz olan Kulübün şu anda görevli Başkanı Refik Alevoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Ben geçen sezon bitiminde, verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesi ile görev almayacağımı söyledim. Bunu, gelecek yönetimin belirlenmesi isteklilerin bir an önce yeni sezon hazırlıklarına başlamalarını sağlamak amacıyla yapmıştım. Ancak gelinen bu noktada henüz hiçbir talipli yok. Kongre hafta sonunda yapılacak. Ekseriyetin sağlanacağını sanmıyorum”dedi.

Akçakocaspor'un içine düştüğü bu durumun işaretlerinin sezon ortasından bu yana oluştuğunu kaydeden Alevoğlu, ''Bütün takımlar kendi belediyelerince desteklenir. Akçakocaspor ise kıt kanaat ligi tamamladı. Bütün bu gelişmelere rağmen kimse elini taşın altına sokmadı. Stadımızın hali ortada. Akçakocaspor'a sahip çıkan yok. Akçakocaspor dahil olmak üzere İlçemizdeki tüm spor faaliyetleri maalesef sahipsiz'' dedi.

Geçen sezon üçüncü lige çıkmayı hedefleyerek sezona başlayan Akçakocaspor'un bugünkü içinde bulunduğu durumun nasıl çözüleceğini bilemediğini söyleyen Başkan Alevoğlu, kongreden çıkacak sonucun bir çözüm getirmeyeceği taktirde Kulübün anahtarlarını, Akçakoca Kaymakamlığı'na teslim etmekten başka çareleri olmadığını sözlerine ekledi.