Düzce ASKF Başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Avukat Recep Albayrak, Düzce ve ilçelerde bulunan sahalarla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde yazılan bir haber ile ilgili eleştirileri cevaplandırdı. Düzce ASKF Başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Avukat Recep Albayrak, ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, yönetim kurulu, Futbol il temsilciliği, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, saha komiserleri, kulüpler, hakem ve gözlemciler derneği ile taban birliklerimi hedef alan ve maksadını aşan bir yazı yazıldığını belirterek, şahsi ihtiraslara kaçmadan kurumların seviyeli bir şekilde eleştirilmesini her zaman savunduklarını, ancak itham edici eleştirilerin yanlış yönlendirilmelere yol açabileceğini söyledi. Albayrak, yazının içeriğinde Bıyık ve diğer yöneticilerin katledildiğini ifade etti. Albayrak, bu eleştirilerle ilgili somut ve gerçekçi cevapları olduğunu söyleyerek şu bilgileri verdi:

“Düzce’deki amatör futbol müsabakalarının yükünü çeken Nurettin Zafer stadının yapımı, bakımı Düzce Belediyemize ait olup, her türlü bakım yenilik hali hazırda yapılmakta olup halkımızın ve sporcuların hizmetindedir. Taşköprü, Gölyaka, Yığılca stadlarının yolunu bile bilmediğine inandığım için bu statlarla ilgili yorum yapmıyorum. Şıralık iyi durumda deniliyor, bir araştırma yapılmış olsaydı, bu tadın sorumluluğunun ASKF başkanlığımıza ait oluğu öğrenilirdi. Akçakoca stadında müsabaka oynanmayacak olmasına, BAL ligi hatta 3. Lig ayarındaki Akçakocaspor yöneticileri müsaade etmezdi. ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, yönetim kurulu, Futbol il temsilciliği, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, saha komiserleri, kulüpler, hakem ve gözlemciler derneği bütün stadları gezerek bu stadlar müsabaka oynamaya elverişli olmadığı halde izin verildi demek bu kişilere hakarettir. Bölgemize ve ilimize ihanettir. Düzce’de sporun otoritesi olan taban birlikleri temsilcilerinin oluşumunu ve verdikleri kararı eleştirmek akıl karı değildir.”

Albayrak, geçtiğimiz sezon şampiyon olan takımlara verilen yemeğin parasının da tamamen Erdoğan Bıyık’ın cebinden çıktığını vurgularken, yöneticileri gazete köşelerinden kınamak başta yazıyı yazan kişi olarak kimsenin haddine olmadığını söyledi.

Haber; H. İŞCAN