Program sunucusu Murat Yavuz, programın ilk dakikalarında sözlerine Düzce’nin Bölgesel Amatör Liglerde mücadele eden  futbol kulüpleri Beyköy Belediyespor ve Çilimlispor’un kamp hazırlıklarına başladıklarını belirtti. Daha sonra Düzcespor’un 20 kişilik kamp kadrosunun yeterli olup olmadığını konuk Ali Akgün’e  soran  Yavuz  konu hakkındaki düşüncelerini belirtti ve sözü Akgün’e bıraktı . Akgün,  yürütülen kadro çalışmaları ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

“20 kişilik bir kadro yeterli değildir diye düşünüyorum ben , yönetim transfer takviyesi yapacaktır bu konuda çalışmalar vardır diye düşünüyorum. Eğer transfer yapılamıyorsa alt yapıda oynayan oyuncular kadroya takviye yapılabilir ve deneme yapılır.”

“Sakatlık olmaması sevindirici”

Geçen sezona göre bu sezon öncesi sakatlığın olmamasının sevindirici olduğunu belirten Murat Yavuz ,  Ali Akgün’e konu hakkında düşüncelerini sordu. Akgün şunları söyledi:

“Sakatlık yok bu iyi bir şey geçen sezon kamp programında sakatlık sıkıntıları vardı. Bu sezon en azından sakat oyuncumuz yok tam kadro çalışıyoruz.”

Ali Akgün ayrıca oyuncu seçme yönteminin yanlış olduğunu ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir şehrin takımına hoca olarak ben gitseydim , o şehirdeki en iyi hocalarla bir toplantı yapardım. Şehirdeki kaliteli gençleri kulübün bünyesine katmak için gider kendim çağırırdım. Dışarıdan seçmeler için getirilen oyuncular seçilemeyince bir kısmı olgun karşılasa da moralleri bozuk oluyor.

“Ülke genelinde ekonomik bir sıkıntı var”

Ekonomik sıkıntının Türkiye Süper Liginde bile olduğunu belirten Yavuz, Akgün’e düşüncelerini sordu. Akgün şu ifadeleri kullandı:

“Ülkede genel bir sıkıntı var ve bu sıkıntı bizide etkiliyor. Düzcesporu nasıl etkilemesin İnşallah yönetim  doğru yolu bularak dar boğazdan çıkacaktır diye düşünüyorum. İstikrar sağlamak önemli.”

Yönetim kurulunun da aslında iyi çalıştığını fakat yeterli olmadığını ifade eden Akgün şu ifadeleri kullandı:

“Sürdürülebilir bir kadro varsa verimli olabiliyor. Eğer ki  yönetimin  biri  gidip diğeri gelirse sıkıntı teşkil ediyor. Kulübün ilerleyişi gidişatı profesyonelce oluyorsa o kulüpte sıkıntı olmaz. Her gelen söylüyor kurumsallık profesyonelleşme gibi, Günü kurtarmaya çalışıyoruz. İstikrarı sağlayamazsak olmaz.”
 
Asırlık çınara sahip çıkmıyor

Program sunucusu Murat Yavuz Düzcespor’a kimsenin sahip çıkmadığını ifade ederken Ali Akgün’e konu hakkında düşüncelerini sordu. Akgün konuşmasında şunları söyledi:

“Tokatspor bizim kendi grubumuzda ve onlar bizden daha zor durumdalar. Feda ilan ediyorlar herkesten bir şeyler bekliyorlar. Tribündür oyuncudur destek istiyorlar. Esnaflar ,iş adamları maddi olarak katkı sağlayabilir. Bazı iş adamları bizim kulübümüze de daha önce ciddi yardımlar yaptılar. Ama daha çok  devletin kurumlarını ileriye sürüyorlar devlet kurumlarından yardım istiyorlar. Bu kulüp devamlı yönetimi olsa ayakta durur. Forma satamıyorsanız sabit gelirleriniz yoksa sıkıntı yaşarsınız. Kombine bilet konusunda rakiplerimiz erken bastılar yada biz geç kaldık .Reklam panolarına da reklam alınsa yaralar sarılır. Sahip çıkmak lazım ”

Programa canlı telefon bağlantısıyla katılan Düzcespor’un eski yöneticilerinden Abdülkadir Pandul tribünlerin boş olduğunu belirterek ,şu ifadelerde bulundu :

“Futbol severler futboldan soğudular kimse tribüne gelmiyor tribünlerimiz boş. Sizi izliyorum Ali hocam sponsorsuz olmaz diyor. Bir Kulübün kendine göre sermayesi ve geliri olsa kimseye muhtaç olmaz. Ben başkan Yardımcısıyken , hocayı 450 bin liraya , futbolcuyu 200 bin liraya alıyorduk.Bu şekilde nereye kadar gidebiliriz ki.2 buçuk  milyon türk lirası borcumuz vardı. Karar almaya çalıştık Dursun Başkanla görüştük 1 miyon siz verin bir milyon biz verelim  dedik. Parayı aldık kümeye oynayacağız dedik , gençlerle oynayacağız  dedik yapmadık  borcumuz arttı. Bizim kurmak istediğimiz sistemde bir takım kursaydık 3 milyon borcumuz olmazdı. Alt yapıya önem vermemiz gerekiyor.”

“Sedef Şafak kızımız bizi gururlandırdı”

Murat Yavuz’un canlı yayın konuğu olan halter antrenörü Yasin Aydın 40 gün kamp yaptıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı :

“40 gün kamp dönemi gerçekleştirdik sabah akşam çift antrenman yaptık . Nevşehir’deki şampiyonaya gittik Sedef Şafak kızımız şampiyon oldu ve bizi gururlandırdı. Millî takıma katıldı. Bir diğer sporcumuz Anıl Yılmaz 126 kiloya girdi. Bu ağırlık Türkiye rekoruydu . Kaldıramadı rakibiyle aynı dereceyi yaptı 2. Oldu. Bir yıllık sporcuydu arkadaşımız. Düzce’den milli takıma şuanda 3 sporcu gönderdik daha da göndermeye çalışacağız.“
 
Haber :C.A.KUŞ