Öncü TV’de yayınlanan Sportmence programında Murat Yavuz’un bu haftaki konuğu Ali Akgün’dü. Düzce ve Düzcepor’un spor gündeminin konuşulduğu programda, Düzcespor’un kamp dönemi, takımın lige hazır olup olmadığı teknik ekibiyle ilgili gelişmeler, Fenerbahçe’nin hazırlık maçını Düzce’de oynamaması ve Düzce’nin tesisleşme konusu tartışıldı.

Sözlerine sel ve heyelan felaketiyle ilgili değerlendirme yaparak başlayan Ali Akgün, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerken şunları söyledi:
 “Sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Ayrıca maddi olarak zarara uğrayan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum. Tabi devletimiz ilk andan itibaren gerekli müdahalelerde bulunuyor. Seyrediyoruz bu da inşallah bizim birlik ve beraberliğimizi arttıran bir netice çıkarır diyorum.”
 
Program sunucusu Murat Yavuz’un Düzcespor’daki hareketliliği sorması üzerine Ali Akgün, şöyle konuştu:
“Düzcespor’daki son gelişmelerle ilgili şöyle bir bilgi aldık; Daha önceki, üç sezon önceki, iki sezon önceki, kalan futbolcu borçlarının oyuncularla birebir görüşülerek anlaşmaya yoluna gidiliyor. Bazı oyuncularla anlaşılıyor, bazı oyuncular tabi yasal olarak kendilerinde gördükleri maddi olarak kazanç diyelim. Bunları kendilerinde hak gördükleri için, diretiyorlar. Ama yönetim kurulumuz bu konuda baya bir yol kat etmiş. Bir iki gün içinde yeni transferlerden açıklananlar olacak. Kimse endişeye kapılmasın Düzcespor yönetimi, Düzcespor’u en iyi şekilde sahada temsil edebilmek en iyi şekilde sportif mücadelesini yapabilmek açısından, çalışıyorlar. Tabi aynı zamanda sportif mücadele edebilecek bir kadro kurulurken bir taraftan da yönetimsel olarak da bazı çalışmalarda bulunuyorlar. Mesela bugün Belediye Başkanımız ve eski bakanımız Dr. Faruk Özlü’nün kişisel gelişimleriyle Düzce’de de herkesin bildiği bir çorap fabrikasından büyük miktarda bir sponsorluk alındı, bunu da söyleyelim. Onun dışında dediğimiz gibi yönetimsel olarak da bazı çalışmalarda bulunuyorlar. Ama birkaç gün daha oyuncu isimleri konusunda sabredeceğiz, bekleyeceğiz."
 
Murat Yavuz’un, Düzcespor’un belirlenen isimler üzerine transfer çalışmalarına başlandığı ve Düzce’ye davet edilerek hızla anlaşmanın yollarının aranacağını ve bu nedenle çok hızlı şekilde kamp sürecinin başlaması gerektiğini söylemesi üzerine Ali Akgün, şu ifadeleri kullandı:
“6 haftalık bir süre var. Çalışma süresi olması gerekiyor ki tam olarak hazırlanalım. Tabi biraz sıkışmış durumdayız ama tabi taraftar gözüyle bakıp sabırsız bir şekilde umutsuzluğa kapılabiliyoruz. Yönetim kurulu emin adımlar atarak sağlam adımlar atarak iyi bir kadro oluşturmanın peşinde”
 
  Takımın hazırlanması için sürenin yeterli olup olmadığı konusunun konuşulduğu sırada konuk Ali Akgün, şu ifadelerde bulundu:
“Şimdi şöyle antrenman bilgisi, konusu ya da antrenman bilgisi açısından bakarsak bu süreyi yettirebiliriz. Tabi özverili programdan taviz vermeden hazırlayacağınız antrenman programından bunu yapabilirsiniz ki şöyle bakalım daha önceki sezonlarda şöyle oluyordu; İşte tam olarak siz bir kadro kuramıyorsunuz. Mesela oyuncu geliyor, oyuncu gidiyor. Siz kampın yarısındasınız, oyuncu o şekilde de hazırlanamıyorsunuz. Ama eğer biz takımı tam olarak kurup 1 hafta içinde de antrenmanlara takım halinde başlarsak hani böyle oyuncu açığımız mevkilere göre çok fazla olmasa yani iyi bir hazırlık dönemi geçirir takım dediğim gibi yani yeter ki biz kadroyu kuralım ve çalışmalara tama yakın bir şekilde başlayalım.”

Murat Yavuz’un yardımcı hoca olarak daha Kenan Özen’in açıklandığı ardından Kenan Özen’in belediyede göreve başlamasının üzerine Emre Baykal’ın yardımcı hocalığa getirildiğini hatırlatması üzerine Ali Akgün, şunları söyledi:

“Emre’nin adına sevindim. Daha önceki yıllarda da takımda çalıştı. Bu lige ve takıma yabancı bir arkadaşımız değil. Hem akademik hem futbolculuk geçmişi de olan bir arkadaşımız. O açıdan faydalı olacağını düşünüyorum. Tabi Kenan Hocamız da dediğiniz gibi mevcut belediyedeki konumundan dolayı gelmesi imkansız hale geldi. Sanırım o yüzden bu değişikliği uygun bulmuşlar. Emre Baykal bu görevi hakkıyla yerine getirir.”
 
Program sunucusu Murat Yavuz, “Yapılan görüşmelerde Fenerbahçe ile Düzce’de maç yapacak bir takım bulunamadı. Maç günü hava sıcaklığının da yüksek olması. Hazır bir rakibiniz var. Maç Cuma günü Topuk Yaylası’nda oynanacaktı. Boluspor’un girişimiyle akşam maçı olarak Bolu’da oynandı. Bolu’nun rakımı 1300, Düzce’ninki 146. Bunların her biri düşünülerek maç Bolu’da oynandı ve Düzcespor pastadan en ufak dahi pay alamadı. Geçmişte Aziz Yıldırım, maç Düzce’de oynanacak dendiği zaman kimse ikinci bir şey söylemiyordu.” dedi. Fenerbahçe’nin Düzce’de oynamamasın nedenlerinden birinin Düzce’deki stadyum eksikliği olduğuna dikkat çeken Murat Yavuz’un, “Düzceli vekiller ve Düzce AK Parti İl Başkanı’nın Muharrem Kasapoğlu ile Düzce’de yapılacak spor tesisleri ve projeler hakkında istişareler yaptılar. Kuzey çevreyolu tarafında stadyum yapılma konusu var. Bu stadyumun yapılması Düzce’ye ne katar?” sorusu üzerine Ali Akgün, şunları söyledi:
“Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin başkanı olsaydı maç Düzce’de oynanırdı. Bizim kaybımız Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’nin başkanı olmaması. İlimizde ışıklandırmanın olduğu bir stadyum olmasını biz de isteriz. Yeni stadyum için düşünülen alan ulaşım açısından sıkıntısı olmayan bir yer. Görüşmelerin olumlu olduğunu duyuyoruz. İnsanlara yeni bir enerji getirir. Oraya 15 bin kişilik stadyum yapılırsa biz orayı doldururuz. Trabzon’da eski stadyum çoğu maçta dolmuyordu. Fakat şu an yeni stadyuma çok sayıda taraftar geliyor. Demek ki yeni stadyumun şehre olumlu etkisi oluyor.“