Düzce Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından yayınlanan 2015-2016 Genel Madalya Sıralaması’nda 133 üniversite arasında ikinci sırada yerini alarak, adından söz ettirerek başarılarına bir yenisini ekledi.

2015-2016 sezonunda katıldığı spor organizasyonlarında, bireysel branşlarda ve takım sporlarında 21 altın madalya ile ikincilik başarısı elde eden Düzce Üniversitesi, toplamda 55 madalya kazanarak 133 üniversite arasında en çok madalyaya sahip olma başarısına ulaştı.

Sportif anlamda yakaladığı bu başarıyla Düzce Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi’nin ardından ikinci sırada yer alarak birçok üniversiteyi de geride bıraktı. Sıralamada Anadolu Üniversitesi üçüncü, Özyeğin Üniversitesi dördüncü, Gazi Üniversitesi ise beşinci sırada yer aldı.

Yapılan açıklamada ise; “Spor kültürünü tüm topluma yaygınlaştırmayı amaçlayan ve Türk sporunu dünya arenasında başarıyla temsil etme misyonuyla faaliyetlerini yürüten Spor Bilimleri Fakültemiz başta olmak üzere tüm birimlerimizle üniversitemiz, modern spor tesisleri, donanımlı akademik kadrosu ve nitelikli eğitim anlayışıyla başarılı sporcular yetiştirmeye ve ülke sporu için değer üretmeye devam ediyor” denildi.