Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bugün düzenlenen törenle 73 amatör spor kulübüne 331 bin TL nakdi yardım yapıldı. Düzenlenen törenle yapılan destek programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile eşi Onur Özlü, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Düzce Şubesi Başkanı Erdoğan Bıyık, amatör spor kulüp başkanları ile sporcular katıldı.

“Yardım alamayanların eksiklerini kısa sürede gidereceğiz”
Törende konuşan Bakan Özlü, son 10 yılda Düzce’ye 50 milyon değerinde 22 spor tesisinin kazandırıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Ben 2015 yılından beri Düzce’nin her projesine destek oluyoruz ve her projesini en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Spor da bunlardan birisi. Erdoğan Beyle her görüştüğümüzde amatör kulüplerimize yardım yapalım diye sürekli bana söyler. Bugün yardım alanlar ve alamayanlar var. Yardım alamayan kulüplerimizle ilgili bir çalışma yapacağız. Bunu Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz yürütecek benim danışmanlarımdan bir arkadaşım bu çalışmaya yardımcı olacak. Kısa sürede eksiklerini gidermek kaydıyla ilgileneceğiz. Onlara da yardımcı olacağız.



“Daha fazla kaynak aktarılması konusunda özel bir çaba ve gayret sarf edeceğim”
Herkesin faydalanabileceği büyük bir spor kompleksini de Düzce’ye kazandıracağız. Mevcut stadyumun yerini de millet bahçesi yapacağız. Nakdi sıkıntı olduğunu biliyorum. Başkanımız bana eksiklerin olduğu bir dosya iletmişti. Bundan sonraki süreçte Spor Toto Genel Müdürlüğü’nden Amatör Spor Kulüplerimize daha fazla kaynak aktarılması konusunda özel bir çaba ve gayret sarf edeceğim.”



“Temiz ahlaklı gençliği yetiştirmek için spora ve sporcuya yatırım yapmak zorundayız”
ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık ise gençlere seslendiği konuşmasına şu sözlerle başladı:

“Gençler sizler bizim geleceğimizdir. Sizler bunun için çok önemlisiniz. Sizler bu yüzden toplum liderlerisiniz. Devletine, milletine, şehrine, ailesine ve çevresine sahip çıkan büyüklerine saygılı ülkemizin milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı temiz ahlaklı gençliği yetiştirmek için spora ve sporcuya yatırım yapmak zorundayız. Gençlerin koordineli bir biçimde sporla ilgilenmeleri hem kendileri hem de bulundukları toplum açısından olumlu gelişmeleri tetikleyici en önemli unsurdur. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgi duydukları branşlara yönlendirmek ve takip etmek zorundayız.



“Çok değerli bir bakana sahibiz, sahip çıkmamız gerekiyor”
Çok değerli bakanımıza özellikle çok teşekkür ediyoruz. Çünkü kendisi ilk milletvekili olduğundan beri hiçbir zaman elini üstümüzden çekmedi. Bir de şunu ifade etmek istiyorum. Sayın Bakanımızın programını izledim. İnanın o kadar duygulandım ki. Burası siyaset yeri değil. Hiçbir zaman da yapmadım. Çok değerli bir bakana sahibiz. Bunun için de ayrıca gururlanmamız ve sahip çıkmamız lazım.”

Haber: Ö.YILMAZ