Her yıl Ekim ayının ilk haftasında çeşitli etkinliklere kutlanan ve dün Düzce Belediyesi Meydanı’ndan Anıtpark Meydanı’na kadar protokolün de katıldığı yürüyüş ile startı verilen Amatör Spor Haftası bugün 2.gün etkinlikleri başladı.

Etkinlikler, D-655 Karayolu üzerinde bulunan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde Muay Thai Milli Takımının katıldığı organizasyon ile devam etti. Organizasyona öğrenci ve öğretmenler katıldı.



“Amacımız genç nesilleri sporla ayakta tutmak”
Program sonrasında Muay Thai Milli Takım Antrenörü Muhammet Bişgin yaptığı açıklamada, “Öncelikle endüstri seçmemizin amacı burada genç kardeşlerimiz var hepsi burada mesleki alanda eğitimler görüyorlar. Burada 2 bine yakın öğrenci var. Daha alt yapıdan işe girelim istedik. Gençlerimizi spor sayesinde daha zinde daha sağlıklı formda yaşayabilinmelerini herhangi bir olumsuzlukta da kendilerini ruhsal ve psikolojik olarak iyi hissetmeleri için tüm sporları tanıyoruz.  Bizim amacımız burada gençlerimizi bilinçli bir spor yapmaları herhangi bir bir sakatlık yaşamıyoruz. Bayanlar dövüş sporlarını tercih ediyor. Günümüzde şiddet, madde bağımlılığı bu tür durumlar çok yoğun yaşanıyor. Bizim de amacımız genç nesilleri sporla ayakta tutmak. Sporla bilinçlendirmek. Amacımız, Milli takımlara ülkemize, ilimize daha fazla sporcu kazandırmak, sporu tanıtmak. Düzce’nin bütün illerine yayılıp hem ilimizi marka hem de muay thai sporunu ilimize futboldan sonra ikinci bir spor yapmak için uğraşıyoruz. Şuanda ilk yılımız olmasına rağmen 5-6 tane milli sporcumuz var. Bunların birkaçı A Milli bazıları B Milli olmak üzere hem ulusalda hem de dünyada ve Avrupa da ilimizi en güzel şekilde temsil edecekler. Başarılar sporcularımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.




Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda renkli görüntüler ortaya çıktı.