50 bin TL’nin yetmeyeceğini söyleyen takımlar böyle bir uygulamanın dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirterek diğer illerde Amatör takımlara yapılan yardımların bunun 10 katı olduğunu Düzce’ki takımların üvey evlat muamelesi gördüğünü dile getirdi.
Düzce’de 100 Amatör takım olduğunu, bu şartlarda takım başı 500 TL düştüğünü ifade eden sporcular bu parayla hiçbir şey alınamayacağını dile getirdi.
 Şıralık’ta bulunan arsanın 20 dönümünü Fenerbahçe spor kulübü 1.800 TL ye almıştı. Sporcular ve sporseverler İl özel İdarenin bu paranın nerede kullanacağını açıklaması gerektiğini dile getirdiler
Düzce’deki Amatör takımlar Fenerbahçe’den alınan bu parayla Düzcespor kulübüne tesis ve Şıralık’ta bulunan araziye de Amatör takımlar için tesis yapılması gerektiğini düşünüyor
.Amatör takımlar Düzce’deki Amatör takım sayısının 100 ve toplam sporcu sayısının 5000 civarında olduğunu belirterek gençleri ve oyuncuları uyuşturucudan kurtarmanın yolunun spordan geçtiğini ancak Düzce’de bulunan amirlerin bunu görmediklerini veya görmek istemediklerini spora karşı aşırı derecede vurdumduymazlık olduğunu ifade ettiler.
Takımlar Sayın Valimizin spordan geldiğini buna çok sevindiklerini ve bu konulara Sayın Valimiz Ali Fidanın el atması gerektiğini söylediler.
Düzce'deki Amatör takımlar bunun böyle gitmesi halinde Amatör takımların bir bir kapanacağını ve gençlerin önü kapatılarak kötü alışkanlığa itileceğini belirttiler.