Düzce’de bulunan amatör takımlar, malzeme yardımlarına nihayet kavuştu. Düzce Gençlik Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle 53 amatör takıma malzemeleri dağıtıldı.

Törene Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Gençlik Spor il Müdürü Feyzullah Dereci, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Erdoğan Bıyık ve amatör spor yetkilileri ile sporcular katıldı.



“15 bin kişilik yeni stadyum için çalışmalar sürüyor”
Törende yaptığı konuşmasında sporun önemine ve sadece devlet eliyle değil özel sektörün de yaptığı desteklerin önemli olduğuna dikkat çeken Düzce Valisi Dr.  Zülkif Dağlı şunları kaydetti:

“Stadyum için şu an proje çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Bakanımızın başkanlığında, yapılacak olan 15 bin kişilik stadyumu, il içerisinden başka bir bölgeye taşımak için gayretimiz devam ediyor. Sporun gayesi dostluğu, kardeşliği ve dayanışmayı pekiştirmek. Her ayın ikinci haftasında pazartesi günleri İl Spor Güvenlik Kurulunda bunları konuşuyoruz. Spor dediğimizde en önemlisi de ahlaklı olmak. Spor ve sporcularımız ilimizin gelişmesinde yine ön planda.”



“Sadece aklınıza uyuşturucu gelmesin”
Bağımlılıkla mücadele konusuna dikkat çeken Dr. Dağlı şu ifadelerde bulundu:

“Burada yine bağımlılıktan kurtulmak diyoruz. Bağımlılık deyince sadece aklınıza uyuşturucu gelmesin. Cep telefonu, tablet, bilgisayar, bilgisayar oyunları hastalığından başlayalım da her türlü bağımlılık olmak üzere çeşitleri var. Spor gençlerimizin hayata hazırlanmasında bizim için olmazsa olmaz unsurlardan birisi. Satrancı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Yakın bir zamanda tüm kulüp başkanlarımızla toplanacağız. Köylerimizde, beldelerimizde futbol haricinde bir sporu nasıl yaygınlaştırabiliriz diye mütalaa yapacağız.”

“İyi ahlaklı nesiller yetiştiren en önemli toplum liderlerisiniz”
Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erdoğan Bıyık, Amatör Spor Kulüpleri olarak 71 kulüp ile neredeyse yılın her günü U 11 Ligi’nden başlayarak Süper Amatör Ligi’ne kadar yaklaşık bin 300 resmi müsabaka oynattıklarını belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sayın kulüp başkanları, sizler sağlıklı, iyi ahlaklı nesiller yetiştirmekte en önemli toplum liderlerisiniz. Sağlık bakanlığımız ve sayın valimizin önderliğinde bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalara büyük destek vererek katılım sağlamak zorundayız. Önümüzdeki günlerde de sayın valimizin başkanlığında bağımlılıkla mücadele anlamında bir program düzenleyeceğiz.

“134 bin TL’lik malzeme dağıtıyoruz”
“Düzce İl Özel İdaresi 70 bin TL, bir tekstil fabrikası 30 bin TL, başkan ve yönetim kurulunun statü gereği maçlarda 29 TL karşılığında görevlendiriyoruz. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımın hiçbiri bu parayı almayıp, ASKF bütçesine bağışlıyoruz. Bu ve sizin yatırdığınız aktarımlar, transferlerden biriken 34 bin 525 TL toplamda yaklaşık olarak 134 bin TL’lik malzeme dağıtıyoruz.”



53 takıma malzeme yardımı yapılıyor
Bıyık,  malzeme dağıtılacak kulüpleri ve alınan malzemeleri şöyle aktardı:

“2.amatör kulüplerimizden 23 takıma, 1.amatör spor kulüplerinden 16 takıma, Süper Lig kulüplerinden 10 takıma, U Ligleri alt yapıda mücadele eden 3 takımımıza bir de bayan futbol takımımıza yapacağız. Toplamda her takıma 18’er adet, toplamda 900 eşofman, 900 tekmelik her takıma 18’er adet, antrenman için de bin adet her takıma 20’şer adet antrenman çanağı, antrenman hunisi 200 adet her takıma 4’er adet, antrenman futbol topu 450 adet her takıma 9’ar adet, her takıma 1’er tane de maç topu, hurçlarımız var sağlık çantası ve malzemesi.”

Bıyık son olarak, malzemelerin dağıtımında kendilerine destekçi olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’ya, Düzce milletvekilleri, il başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ve bir tekstil firmasının müdürü olan Volkan Özer’e teşekkürlerini iletti.

Haber: H. GÜRSOY