Düzcespor Ankara'da oynadığı Demirspor maçını 2-1 kaybetti ve ligede veda etti. Düzcespor iki sezon önce yeniden çıktığı profesyonel ligden yeniden amatöre düştü. 1967 yılında kurulan kırmızı lacivertli Düzcespor kulübü 1999 yılına kadar liglerde fırtına gibi esmiş izmir ve Edirne'de yaptığı finalleri kaybederek bu günün süper liginin kapısından iki kez geri dönmüştü. Başarı dolu 33 yıllık süre içinde türk futboluna önemli isimler kazandırmış başta Fenerbahçe ve Sakaryaspor olmak üzre onlarca birinci lig takımına futbolcu satmıştı. Depremler öncesinde ikinci ligde mücadele eden temsilcimiz 97-98 sezonunda üçüncü lige düşmüş ve Haşim Altan başkanlığındaki yönetim kurulu aynı yıl takımı şampiyon yapıp yeniden ikinci lige çıkartma başarısını göstermişlerdi. 1999 yılında meydana gelen depremlerin ardından lige bir yıl katılmayan Düzcespor, bir sonraki sezon lige devam etmiş ve yeniden üçüncü lige düşmüştü. Bu düşüş adeta Düzcespor'un çöküşü oldu ve ardından tarihinde ilkkez amatör lig gördü. 5 yıl amatör ligde mücadele veren kırmızı lacivertli ekibimiz yeniden üçüncü lige çıktı. Ligde ilk sezonunda yine yönetimsel hatalar nedeniyle kümede kalmayı Düzce'nin kenetlenmesi sayesinde son maçında başaran temsilcimiz geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu kez şanslı değildi ve son maçlarında içerde ve dışarda aldığı yenilgilerle yeniden kümeye düştü.
Ankara Demirspor deplasmanında alınacak olan galibiyet belki ligde kalmamıza yetmeyecekti en azından umutlarımızın son haftaya kalmasını sağlayacaktı. Rakip takım maçın başında 1-0 öne geçti 35. dakikada kazanılan penaltıyı Furkan kullandı ve durum 1-1 oldu ilk yarı bu sonuçla bitti. Maçın son dakikalarında yediğimiz gol, lige veda anlamını taşıyordu ve kaybedilen bu maçla birlikte Düzce'nin futbolunun lokomotifi durumundaki Düzcespor bir kez daha küme düştü.
SONUÇLAR VE PUAN DURUMU
Düzcespor Akara Dmirspor maçından 2-1 yenilgiyle ayrıldı ve lige veda etti. Dücespor'a birlikte Kartal Belediye ve Maltepespor küme düştü.
İki yıl önce yeniden profesyonel lige dönen Düzcespor, geçtiğimiz sezon son maçında ligde kalmayı başarmıştı. Yine aynı şansı yakalamak için çıktığı Ankara Demirspor deplasmanında 2-1 yenildi ve lige veda etti. Grupta alınan toplu sonuçlara gelince;
Beylerbeyi-1 Kırıkkalespor-2
Kartal Belediye-2 Gölcükspor-4
Orhangazispor-1 Maltepespor-0
Ankara Demirspor-2 Düzcespor-1
Bu sonuçların ardından oluşan puan durumuna gelince;
1-Keçiörengücü............63 puan
2-Beylerbeyi................54
3-Gölcükspor...............49
4-Ankara Demirspor....46
5-Kırıkkalespor............45
6-Orhangazispor.........42
7-Düzcespor................40
8-Kartal Belediye.........37
9-Maltepespor.............30
Bu sonuçlara göre ligin bitimine bir hafta kala Düzcespor, Kartal Belediyespor ve Maltepespor üçüncü lige veda etti.

Haber; H. KAYA