Düzcespor Başkanı Celal Kasapoğlu düzenlediği basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Kongre süreci ve Düzcespor yönetimine talip olan şirket hakkında açıklamalar yaptı.

"Hepimizin istediği şey Düzcespor’un daha iyi yerlere gelmesidir"
Celal Kasapoğlu Düzcespor’un satılacağı iddiası hakkında şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde bir iş adamının Düzcespor’a  talip olmasıyla ilgili bir takım söylentiler vardı. Evet bize böyle bir talebi ilettiler. Bir görüşmede gerçekleştirdik. Tabii anlattıkları konular ve geleceğe yönelik gerçekleştirmek istedikleri projeler bizim istediklerimizden çok da farklı değil. Baktığımızda şirket yapısına kavuşma anlamında bir adım atacaklarını söylediler. Bunun ötesinde alt yapı ile ilgili bir takım iyileştirmeler yapılacağı ve 4-5 yıllık bir periyotta Düzcespor’a somut bir hedef çizip ilerleme kaydedeceklerini söylediler. Tabii böyle olunca bizde ciddi bir değerlendirme yaptık. Biz öncelikle şunu öğrenmek istedik. Türkiye’de çalıştıkları başka kulüpler var mı ? Varsa bu anlattıkları hedefleri nasıl başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler bunları inceledik ve çalıştıkları kulüpler ile irtibata geçtik. Fakat teorik olarak anlattıkları düşünceleri pratikte çok başarılı örneklerini göremediğimiz için maalesef onlara olumsuz cevap vermek durumunda kaldık. Çünkü kabul ettiğimiz takdirde ilerleyen süreçte ekonomik anlamda zor durumlara ile karşılaşmamak adına biz bu yıl bu teklifi düşünemeyeceğimizi ilettik kendilerine. Görüştüğümüz kulüplerin yaşadığı ekonomik süreci biz burada yaşarsak daha çözümsüz bir durum ile karşılaşacağımızı düşündüğümüz için burada Düzcespor’un menfaatleri doğrultusunda bir karar almak zorunda olduğumuz için olumsuz cevap verdik. Hepimizin istediği şey Düzcespor’un daha iyi yerlere gelmesidir. Bu iyi yerlere gelme adına kim sorumluluk alabilecekse kim bu yükü kaldırabilecekse tabi ki Düzcespor’u onun yönetmesi gerekir. Ama bu yönetim şeklini kurgularken ilerleyen süreçte daha kötü bir duruma  getirecek bir senaryo varsa onun da önüne geçmek gerekir. Biz ondan dolayı bu teklifi kabul edemedik. İnşallah kongreden sonra ileriye doğru ilerlemeler kaydedeceğiz.”



"Somut olarak ne teklif ettiklerinde bir noktaya varamadık"
Somut olarak ne teklif edildiği sorulması üzerine Başkan Kasapoğlu şöyle yanıt verdi: Düzcespor’u şirketleştirmek, bir yönetim kurulu atamak ve borçlarını üstlenmek. Kabaca böyle açıklayabilirim. Ama somut olarak ne teklif ettiklerinde bir noktaya varamadık. Yani borçları ödenip kasaya belli bir miktar para mı konacak yoksa sadece borçları mı ödenecek belli bir somut dönüş alamadık.


"Biz çok detaylı bir şekilde araştırdık"
Şirketin anlattığı projeleri somut olarak yerine getiremediğini söyleyen Celal Kasapoğlu “Bize yaptıkları sunumda oyuncu yetiştirmek üzerine kurulu bir ekonomi olduğunu söylemişlerdi. Böyle bir sorumluluk alan biri tabii ki yönetim kurulunu istediği gibi yapabilir. Daha rahat çalışabileceği bir başkanda seçebilir. Önemli olan bunun kararını vermek değil. Önemli olan teorik olarak anlattıkları bu projenin gerçekte ne kadar başarılı olacağıdır. Bizim gerçekten merak ettiğimiz konu buydu. Anlattıklarına kimsenin itiraz edeceğini düşünmüyorum. Ama bu anlattıklarının gerçekleşmiş olması ve bu gerçekleşenlerin de başarılı olması bizim için önemli. Biz çok detaylı bir şekilde araştırdık ve daha önce çalıştıkları kulüp başkanları ile konuştuk. Başkanlar yaşadıkları bir takım sıkıntıları bize iletti. Olumlu ve olumsuz kıyaslaması yaptığımızda olumsuzlar biraz daha ağır bastığı için olumsuz bir yanıt verdik” diye konuştu.