2. ligde mücadele edecek Gençlikspor Basketbol takımının durumu belirsizliğini korumaya devam ederken takımla ilgili bir değerlendirmede ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık'tan geldi. Bıyık, yaptığı açıklamada takımın bu kadar sahipsiz kalabileceğini beklemediğini söyledi.

2.ligde mücadele edecek olan Gençlikspor basketbol takımının yeni sezon hazırlıkları konusunda çok geç kalındığını belirten Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Erdoğan Bıyık takımın yerlerde süründüğünü belirterek Gençlikspor'un bu kadar sahipsiz kalabileceğini düşünmediğini ifade etti.

Takımın bu denli sahipsiz kalmasına üzüldüğünü belirten Erdoğan Bıyık, “Şuan yönetici değilim ama takımda yöneticilik yapan bir arkadaşım takım için 32 Bin YTL'ye dairesini sattı ve bir sezon için 35 Bin YTL'lik masraf yaptı. Gençlikspor yöneticilerinin harcadığı şahsi para kadar Düzcespor yöneticileri cebinden harcamıyordur. Gençlikspor'un yeni sezon hazırlıklarına başlamayı bırak ortada bir yönetimi bile yok. Çok geç kalındı. Bu kadar büyük bir kitleye hitap eden Basketbol sporun ateşini söndürmeyelim.”dedi.

Ayrıca Bıyık;Geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan bir turnuva hakkında kendilerinden herhangi bir izin alınmadığını bu ve benzeri turnuvaların resmiyet kazanabilmesi için ASKF’nin izninin olması gerektiğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Düzce 18 Temmuz Spor Salonu’nda yapılan ve yerel medyaya da yansıyan Dünya Mücadele Sporları Düzce İl Temsilciliği’nin düzenlediği organizasyonun normal şartlarda resmiyet taşımadığını söyleyen Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erdoğan Bıyık, valiliğin bu konuda kesin talimatı olduğunu ifade etti. Bıyık, yapılan bu ve benzeri turnuvalarda valilik ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün yanı sıra Düzce ASKF bürosuyla da temasa geçilmesi ve gerekli izinlerin alınması gerektiğini belirtti.