Boluspor’un kongresine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediye Eski Başkanları Necdet Gören ve Yüksel Ceylan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, delegeler ve taraftarlar katıldı.

Kongre gündem maddeleri gereği, ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Daha sonra saygı duruşu yapıldı ve arkasından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Bolu belediye başkanı Tanju Özcan şöyle konuştu.

“DELEGELERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM”

Uzun zamandır ilk toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanamadığını ifade eden Özcan, “Bugün beni mutlu eden bir şey oldu. Uzun yıllardır ilk kez ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlandı. Ve toplantı yapıldı. Bu aslında Boluspor delegesinin duyarlılığını gösteriyor. Çünkü transferler başladı. Bir hafta daha ötelenmesine gönlümüz razı olmuyor dedim. Delegelerimiz geldiler, yeterli çoğunluğu sağladılar. Yeni seçilecek yönetime en azından net bir şekilde bir hafta kazandırdılar. Bu bizim için son derece önemliydi. Sıkıntılı bir sezon geçirdik. Allah bir daha bu sezon gibi bir sezon yaşatmasın bizlere. Gerçekten hop oturup hop kalktık” dedi.

“BU BORÇ HEPİMİZİN BORCU”

Borcun sadece yeni seçilen başkan ve yönetimin borcu olmadığının altını çizen Özcan, “Evet Boluspor’un borcu var. Az bir borcu da yok. Ancak şöyle baktığımızda bizimle aynı ligde olan takımlardan 1-2 tanesi dışında diğerlerinin durumu çok kötü. Yani toparlanmayacak bir şeyin olmadığını söylüyoruz. Bir de bu borç meselesi yüzünden artık spekülasyonları bir tarafa bırakalım. Bu borç bugün görev alacak olan başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin olmayacak sadece. Bu borç bence hepimizin borcu. Boluspor’un borcunun da tüm Bolusporluların birlikte üstlenmesi gerekir diye düşünüyorum. İyi yönettikten sonra, akıllı yönettikten sonra bu borçlar hızlı bir şekilde eriyecektir. Bence bu borç meselesi önümüzdeki yıl konuşulmayacak” diye konuştu

“BAŞKANLIK KOLAY BİR İŞ DEĞİL”

Kongrede söz alan Boluspor eski başkanı Necip Çarıkcı; “Boluspor’daki başkanlık dönemimde 3 dönem sona erdi. Bu sene beklemediğimiz sonuçlar aldık. Aslında sezon başında emekli olmuştum. Kulübe bıraktığımı söylemiştim. Son süreçte aday olmadığım için başta belediye başkanımız olmak üzere kulübü bırakmamı istemediler. Bu başkanlık kolay bir iş değil. Kötü günlerimizde yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Bu pandemi sürecinde bana yardım eden ve benim arkamda duran herkese teşekkür ediyorum. Ben emekliye ayrıldım. Boluspor’un yeni başkanı olacak Abdullah Abat Başkanıma başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BOLUSPOR KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR”

Son olarak kongrede söz alan Boluspor’un yeni başkanı Abdullah Abat Boluspor’un Bolu’nun ortak değeri olduğunun altını çizdi. Abat, “Boluspor kulübü ben dahil hiçbir şahsın babasının malı değildir. Boluspor, Bolu’nun ortak değeridir ve Boluspor’un başarısı kişilerle veya yönetimle alakalı değildir. Sadece yönetimle veya başkanla alakalı değildir. Bolu’daki bütün dinamiklerin hep birlikte bu işi isteyip sevmesiyle alakalıdır. Geldiğimiz noktada Boluspor zorlu bir süreçten geçti. Başta Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan, milletvekillerimiz Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, Bakan Yardımcımız Fatih Metin, Ak Parti İl Başkanımız Nurettin Doğanay, bütün siyasi partilerin temsilcileri ve başta sayın valimiz olmak üzere bir birliktelik ve bir heyecan yakaladık” dedi.