Gümüşova Elmacık Köyü’nde avcıların yarışması için Avcı Başı Kupası, 2 yıl aradan sonra bu yıl yeniden yapılıyor. İlk kez Düzce’de yapılan ve yapılmaya devam edilen kupa için ülke genelinden 50’ye yakın sporcu geldi. Turnuva 10-12 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

"Düğünde boş yere silah atacaklarına gelsinler, burada silah atarak eğlensinler"
Yapılacak kupayla ilgili açıklamalarda bulunan Atıcılık Sporcusu ve aynı zamanda Milli Sporcu Özgür Sivrikaya, şu ifadelere yer verdi:

“Düzce atıcısı olarak yaklaşık 1990 yılından beri atıcılık sporuyla ilgileniyorum. Birçok yarışmada ilimizi gayet iyi bir şekilde temsil ederek derece aldık. Değişik alanlarda Türkiye çapında madalyalar kazandık. Buradaki müsabaka da Avcılık Federasyonu adı altında düzenlediği Avcı Başı Kupası’dır. Zaten bunun doğuşu Düzce’den başladı. Türkiye’nin hiçbir yerinde başka böyle bir etkinlik yok. Türkiye’nin değişik illerinden atıcı arkadaşlarımızı burada ağırlıyoruz ve ilgileniyoruz. Burada hem kamp yapıyoruz hem de bu yarışma burada insanların kaynaşmasını sağlıyor. Aşağı yukarı son iki yıldır bu müsabakayı yapamıyorduk ama bu yıl yeniden canlandırdık. Valiliğimizin, belediyemizin, federasyonumuzun ve gençlik spor il müdürlüğümüzün çok büyük katkıları oldu. bu müsabaka 10-12 Ağustos günleri yapılacak. Müsabakaya Düzceli vatandaşları ve avcıları seyretmeye davet ediyorum. Gelsinler burada kendilerini karşılayalım. Böyle bir spor branşının olduğunu da bütün herkesin görmesi gerekiyor. Bu sonuçta atalarımızın sporu ve biz de devam ettirmeye çalışıyoruz. Şu an 50’nin üzerinde atıcımız var ve daha da katılım olmasını bekliyoruz. Avlanma izin belgesi olan herkes buraya katılabilir. Böyle bir müsabakaya katılmak ayrı bir heyecan. Düzceli avcıların bu müsabakayı daha çok önem vermesini istiyoruz. Düğünde boş yere silah atacaklarına gelsinler, burada silah atarak eğlensinler. “