Engeller engel olmuyor. Gölyaka’nın merkezinde görme engelli 18 yaşındaki Gülşah Aktürk, genç yaşına rağmen 23 madalyayı teker teker toplamayı başardı. Goal Ball yarışmasından çok sayıda madalya toplayan Gülşah, Konya’da gerçekleştirilen son yarışmada ikinci olarak, Avrupa ikincisi oldu ve Devlet Sporcusu Ünvanı’nı kazandı. Ülkemizi 50 ülke arasında 6. Sıraya taşıyan genç kız, diğer görme engellilere de Goal Ball öğretebileceğini söyledi.

Gülşah, aynı zamanda Büyükler Kategorisi’nde en genç milli olma unvanını sahiplendi. Tüm dünyaya Türkiye’yi ve Düzce’yi temsil eden genç kız, Vali Ali İhsan Su’dan destek beklediğini ifade etti.
Annesi Mürüvvet Aktürk, desteklerini hiç eksik etmediğin ve kızlarının her istediğini yaptıklarını ifade etti.

Ablası Hatice Kaba ise, kardeşinin her zaman arkasında olduğunu ve onunla gurur duyduğunu söyledi.

Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan Goal Ball yarışmasında 23 madalya toplamayı başarabilen genç kız, spora başlamasında beden öğretmeninin çok büyük payı olduğunu ve ona her zaman minnettar kalacağını ifade etti.

Hedefinin 50 madalya olduğunu söyleyen Gülşah, beş yılda hedefinin yarısını hemen hemen gerçekleştiğini diğer yarısını da ilerleyen zamanda gerçekleştireceğini söyledi

Haber: E. TINAZ