Düzcespor’u kurumsal hale getirmek için çalıştıklarını açıklayan Başkan Orhan Aydın, ‘Dört yılda iki şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Düzcespor’un 48. Başkanıyım. Türkiye’de bugün kurumsal olan kulüplerin borcu yok, durumları da gayet iyi. Biz de Düzcespor’u kurumsal bir hale getirip dört yılda iki şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Hepimizin buna 20 yıldır ihtiyacı var. İsteklerin altının doldurulması lazım ki gerçekleşsin” dedi.

Düzcespor Sportif A.Ş altına Düzce’deki diğer kulüplerin de dahil edileceğini belirten Aydın, Düzcespor’un bugüne kadar belediyenin teşvikleriyle ayakta kaldığını iddia etti. Aydın “ Bugün Düzce çok iyi bir belediye başkanına sahip. İktidar olan Ak Parti’nin il başkanı olsun, milletvekillerimiz olsun bugün valisine kadar herkes Düzcespor’un iyi bir noktaya gelmesini istiyor. Onlar bizim yanımızda olduğunda güzel bir Düzcespor olacak. Zaten Düzcespor’un altına Düzce’deki diğer kulüpler de girecek. Düzcespor Sportif A.Ş olacak bunun altına tüm sporlar girecek” şeklinde konuştu.

Düzcespor’un 1 milyon dolara yakın borcu olduğunu başka da hiçbir şeyinin olmadığını açıklayan başkan Aydın “ Önemli açıklamam gereken bir durum daha var.  Düzcespor’un yüzbin aşağı yüz bin yukarı 1 milyon dolara yakın borcu var. Kiralık futbolcuları bırakırsak, iki yıllı sözleşmesi olan futbolculara da borcunu alma da git desek borcu sıfır oluyor. Kulüp binası belediyenin, stadı devletin peki Düzcespor’un neyi var adından başka hiç birşeyi yok artı 1 milyon dolarda borcu var” açıklamasında bulundu.

Düzcespor’un borcunun kendilerini ürkütmediğini iki sene içinde de kulübün artıya geçeceğini savunarak “İki sene içinde artıya geçip kulübün gelirini 10 milyon doların üzerine çıkartabiliriz. Bunun için projelerimiz var.Başkan yardımcımız Sayın Kasapoğlu’nun kapısında bir sürü insan beklerken bugün bu toplantıya riayet etmiştir.  Buradaki bütün arkadaşlarım benim gönültaşlarım. Bu iş özveri işidir. Tüm arkadaşlarım boş zamanlarını demiyorum dolu zamanlarını da Düzcespor’a ayıracaklar” dedi.  
 
Önümüzdeki sene olmasa da sonraki sene ikinci lige çıkacaklarına inandıklarını bunların hayal olmadığını iddia ederek “ Sonraki sene biz hemen ikinci lig diyoruz aynı zamanda da birinci lig diyoruz. Bunlar hayal değil , alt yapıyı şeklimizi düzelttiğimiz de olacak şeylerdir. Daha sonraki zamanlarda projelerimiz açıklanacaktır. Başkanlarımız da bu konuda konuşacaktır. Bende Faruk Bey gibi bir değere , kıymete destek vermeye çalışıyorum. O da bizi destekliyor. Düzcespor kendi ayakları üzerinde durmalıdır duracaktır da. Eksi bir milyon dolar borcu olan ve hiçbir şeyi olmayan kulüp iki sonra 10 dolarlık bir kıymete değere çıkacaktır. Hayal kurmuyorum ama fayda var neden Süper Ligde de bir iki sene takılmayalım. Allah ömür verirse gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün belediye başkanlığının sonu kadar Düzcespor ile alakalı projeleri gerçekleştireceğine inandığını geçmişi de suçlamayacaklarını açıklayarak “ Ben Faruk beyin Düzce Belediye Başkanlığı sonuna kadar bunları   gerçekleştireceğine inanıyorum.İnanın bu konularda gece iki üçlere kadar çalışıyorum. İnandığım birçok şeyi de inandım ve başardım. Bugünkü olumsuzluklara hiç takılmayalım. Geçmişi de çok suçlamayalım konjektör bu kadar yapılmış, bu kadar gidilmiş kimseyi de suçlamıyorum. Niye öyle böyle olmuş demiyorum. Kurumsallaşmadan Düzcespor’un malı mülkü olmadan bu işler olmaz. Bu kadar olur. Sağ olsunlar 3.lig’de tutmuşlar” dedi.

Düzcespor’un ligdeki yerinin 2.ligden aşağısı olamayacağını savunarak projeleri Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün yakında paylaşacağını belirten Kaya sözlerini şöyle sürdürdü;“ Düzcespor’un yeri kesinlikle 3.lig değil, 2.ligden aşağısı da olmaz. 1.lig ve daha üstü neden olmasın. Bunun ile ilgili projeleri Bakan beyde size anlatacak. Bizde anlatacağız onlar biraz sürpriz kalsın. Güzel şeyler paylaşacağız, güzel şeyleri hep birlikte yaşayacağız” dedi.    

Düzcespor’un borcunun bellerini büktüğünü kasada bir liranın bile olmadığını belirten Aydın, yeni yönetimin bunu mazeret görmediğini açıkladıktan sonra “ Transfer yasağı konusunda  çalışmalar yapılıyor. Biz Düzcespor’u borçsuz hale getirirsek her şey art arda gelecek. Borç belimizi büküyor yok yani, tek bir lira yok. Bu bir mazeret olmayacak ama bu yönetimle de lirayı buluruz. Biz Faruk beyle birlikte Düzce’nin diğer il başkanımız diğer vekillerimiz ile birlikte Düzcespor’un Süper Lige çıkması hayal olmayacaktır.  Düzce bir il çok daha düşük profilli iller çıktı neden bizde olmasın. Hepsini yapacağız güzel şeyler olacak” dedi.

Yeni sezonda teknik kadro ile yola devam edilip edilmeyeceği sorusu üzerine 15 gün sonraki basın toplantısında konuya açıklık getireceklerini söyleyen Kaya, şöyle konuştu;“15 gün sonraki toplantımızda basını davet edip açıklık getireceğiz. Hepsini konuşacağız. Alt yapı olmadan kalkınma zor gelir. Başarı Dünya da nasıl geliyorsa onları taklit ederek yapacağız. Yeni bir buluş yapmayacağız başka türlü başaramayız hayal olur” dedi.

Düzcespor’a yapılması planlanan yeni stadyum konusunu cevaplayan Düzcespor Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kasapoğlu, stadyum projesi ile ilgili çalışmanın başladığını açıklayarak “Sadece stadyum değil seçim kampanyamızda yer alan taahhütlerin tamamı için geçtiğimiz hafta startı verdik. Stadyum da bu projelerin en önemlilerinden birisi, onunla alakalı çalışmaları şu an başlattık” dedi.

Öncü Spor Servisi