Düzce’de bulunan bir kafede gerçekleştirilen etkinlikte Düzcespor Başkanı Orhan Aydın ve kulüp yöneticileri basın mensupları ile buluştu.

Kahvaltı ardından açıklamalarda bulunan Düzcespor Başkanı Orhan Aydın, görevinden ayrıldığını gerekçeleri ile açıkladı.

Büyük hedeflerle geldiklerini ancak birkaç gün önce istifa kararı aldıklarını belirten Aydın, yaşananları dobra ifadelerle anlattı.



“Büyük vaatlerle göreve geldik”

Başarının kurumsallaşma ile geleceğine inandığını dile getiren Aydın, görevde bulunduğu süreyi değerlendirerek şunları söyledi:

“Gerek milletvekilliği aday adaylığımda, gerek belediye başkanlığı aday adaylığımda, gerek Düzcespor başkanlığımda bana göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ediyorum. 75 gün önce büyük vaatlerle göreve geldik. Fakat bu vaatlerimiz gerçekleşmedi. Ben kurumsallaşmaya inanan bir insanım. Kurumsallaşma olmadan hiçbir başarı gelmez. Gelse bile gelir gibi görünür, kaybolur gider.”



“Ama bunların hiçbirini gerçekleştiremedim”

Yönetimde ikilikler oluştuğunu ve transferden, hoca seçimine kadar birçok konuda çok başlılık yaşandığını ifade eden Kulüp Başkanı Aydın, şunları vurguladı:

“Büyük paralara ihtiyaç var. 1 milyon 900 bin lira borç olduğu söylenmişti, borç 5 milyonu geçti. Daha da gelmeye devam ediyor. Biz koyacağımız parayı koyduk. Ben seçilerek gelmedim. Şartlarımı söyledim, Düzcespor kurumsallaşır ve kendi ayakları üzerinde durabilirse, altyapısı güçlendirilirse, bu işler güzel olur dedim. Ama bunların hiçbirini gerçekleştiremedim. Ve Düzcespor’un önünü tıkamamak adına, ayrılma kararı verdim. Ben şahsen başkanlıktan istifa ediyorum. Bizim kurduğumuz gurup içerisinde ikilik çıktı. O arkadaşlarım şu anda burada yok. Biz hoca buluyoruz, transferler yapıyoruz. Bu arkadaşlarımız başka hocalar buluyor. Biz bir takım kuruyoruz, bunlar başka bir takım kuruyor. Onlara kırgın değilim, kızgın da değilim. Ama yaptıkları şey doğru değil. Şu anda takımı kurmuşlar. Ortada bir yönetim kurulu var. Adamlar takım kuruyorlar. Bu arkadaşların zaten yönetime girmelerine karşıydım. Çeşitli vesilelerle girdiler.”



“Eleştirmek dünyanın en kolay işi”

Kulüpte ayrılıklara sebep olan kişileri hedef alarak sözlerini sürdüren Aydın şunları kaydetti:

“İçimizdeki 3-4 arkadaş da vır vır orda buradalar. Bir tane toplantıya gelmezler. Yönetime giriyorsun, bir tane toplantıya gelmiyorsun. Mehmet Saygun bir tane toplantıya gelmedin. Sayın Tamer Met, her tarafa gidiyorsun bir kuruş yardımda bulunmuyorsun. Bir de bizim Metin var. Sadece eleştiri. Eleştirmek dünyanın en kolay işi ama icraat yok.”



“Allah muhafaza takımı düşürürüz”

İyi bir düzenlemeyle ve en az bir yılda hedeflere ulaşılabileceğini belirten Aydın, kulübün finansal durumuna da değinerek şu şekilde konuştu:

“3 milyon lira ile bu işin yürümesi de pek mümkün değil. Allah muhafaza takımı düşürürüz. Düzcespor’un yeri 3. Lig değil zaten. Ben küstüm demiyorum ama darıldım. Bir daha başkan olmam da demiyorum. 4 yılda 2 şampiyonluk sözü verdim. Bir gün bana görev geri dönerse, verdiğim sözlerin yine arkasında olacağım.



“Bu sanayicilerin ayıbıdır”

İstenilen desteğin karşılıksız kalmasına ilişkin olarak da açıklamada bulunan Başkan Aydın, ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Bakan Bey, 150 kişiden 10 bin lira demişse, Düzce’nin ekmeğini yiyen, havasını suyunu kirleten firmalar bunu yatırmamışsa, bu sanayicilerin ayıbıdır. Ayıptır bu. Sonuna kadar ayıptır. Ayıplıyorum onları. Bunları hepinizin de ayıplayacağını düşünüyorum. Düzce’nin ekmeğini yiyeceksin, ucuz insan gücü çalıştıracaksın ama Düzcespor’a 10 bin lira yollamayacaksın. Yakışıyor mu?”



“Düzcespor’un 15-20 bin seyircisi var ama taraftarı yok”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün başlattığı kampanya hakkında Konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Ali Kubilay ise şunları söyledi:

“Bakan Bey’in şöyle bir düşüncesi vardı. Düzcespor, Düzce’nin göz bebeği olduğu için en az 300-400 kişinin katılacağı düşüncesi ile bağış kampanyası başlatalım denildi. Ben bu kampanyayı başlatmamaktan yanaydım. Başkan Özlü bu kampanyayı harekete geçirse bile devam ettirecek sayısının 30’u hatta 20’yi geçmeyeceğini söyledik. Kendisi 250-300 kişi olacağına inandığını söyledi. 10 gündür süren kampanyaya 7 kişi katıldı. Bu bardağı taşıran ikinci bir damlaydı. Düzcespor’un 15-20 bin seyircisi var ama taraftarı yok.”



Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: T.BEKTAŞ