Düzcespor ile Beyköy Belediyespor'un birleşmesi gündeme geldiğinden bu yana, iki kulübün yönetim kurullarının görüşmelerinde bulunan, bu sürecin olumlu şekilde sonuçlanması için büyük mücadele veren Düzcespor basın Sözcüsü Orhan Aydın, Sportmence programında Hasan Kaya'nın canlı yayın konuğu idi.

Şehrin dinamiklerinden destek almadık

Birleşme süreci ile ilgili olarak 6 kez toplantı yapıldığını söyleyen Aydın, şehrin dinamiklerinden destek almayınca bu sürecin olumsuz sonuçlandığını vurguladı.
Aydın, “ Düzcespor'u 3.lige çıkarmak için Beyköy Belediyespor Kulüp Başkanı Osman kılıç ve yönetim kurulu ile 6 kez toplandık. Enine boyuna tartıştık. Ancak olumlu sonuçlanmadı. Şehrin büyükleri bize destek vermedi. 3 lige çıkmamız için 800 bin-1 trilyon gibi bir para gerekli. Yeni bir Düzcespor 1967 isimli kulüp kuralım dedik. Böyle bir çalışma içine girdik. Böyle bir formül denedik ancak ona da sıcak bakılmadı.destek görmedik. Ekonomik olarak sıkıntı yoktu. Düzcespor konusunda bir bölünme olabilir endişesi ile bu oluşumdan vaz geçtik.Düzcespor'un tarihine karşı sorumluluğumuz vardı ancak şehrin dinamikleri destek vermeyince vaz geçtik.” dedi.

Biz Düzcespor isminde ısrarcı olduk

Yapılan toplantıların hiç birinde Beyköy Belediyespor Başkanı Osman Kılıç'ın para talebi olmadığını belirten Aydın, “ Osman Kılıç'ın para alebi hiç gündeme gelmedi. Biz bir toplantıda Beyköy'ün borcunun ne kadar olduğunu sorduk. 153 bin lira borçları vardı ancak konu o değildi. Sadece biz yönetime Beyköy ismi ile davam edilmesi konusunu karara bağlayamadık.Yönetim kabul etmedi. Bizler yöntim kurulu olarak Düzcespor ismiyle devam edilmesi konusunda ısrarcı olduk. Osman Kılıç da haklı olarak kendi açısından ismimin olmadığı yerde ben de olmam dedi. Bir haftadır yeni oluşum için görüşmeler yapıyoruz ancak yine sonuç alamadık böylece bu konu kapanmış oldu.” şeklinde konuştu.

Bundan sonra yokum

Aydın, bundan sonra Düzcespor için verimli olamayacağını düşündüğünden yeni dönemde görev almayacağını söyledi.

Aydın, “ Ben 2 senedir görev yapmaktayım. Bugüne kadar hem maddi hem manevi elimden gelen her şeyi yaptım. 5 Temmuz'da kongre kararı aldık.2 aydır verimli olamadım, ruh sağlığım bozuldu, bundan sonra görev almamayı düşünüyoum. Birkaç yıl sonra şartlar oluşur, verimli olacağımı düşünür ve ihtiyaç duyulursa, tekrar görev alabilirim.” dedi.

10-15 yöneticiye gerek yok

Düzcespor'un süper amatör ligde oynaması nedeniyle diğer amatör takımları gibi yönetim kurulunu daraltması gerektiğini söyleyen Aydın, 10-15 yönetici yerine 2-3 kişinin bu işi götürebileceğini, kongrede isim olsun diye kimsenin yazılmaması gerektiğini savundu.

Sanayiciler destek vermeli

Düzce'de yüzlerce sanayici bulunduğunu, sanayicilerin Düzcespor'a destek vermesi gerektiğini belirten Aydın, bürokratların, siyasilerin bir ekip kurarak sanayicilerin Düzcespor'a katkı vermesinin sağlanabileceğini ifade etti. Düzcespor'a kalıcı gelir sağlanması için her fabrikadan bir asgari ücret tutarında destek verilmesiyle bunun çözüleceğinin altını çizen Aydın, “ Bu düşüncemi yıllardır söylüyorum. Maalesef son zamanlarda çok yıprandım. Taraftarımıza, yönetim kuruluna, futbolculara herkese teşekkür ediyorum ve burada noktayı koyuyorum.” dedi.