Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi heyecanı devam ediyor. Düzce'de ilk defa gerçekleştirilen Baja Rallisi'nin 2. gününde ilçelerde gerçekleştirilen özel etaplar vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Kaynaşlı'daki enduro etabı ile Akçakoca ve Yığılca'daki ekstrem etaplarında yarışçılar, sportif etkinliğin amacına uygun olarak dayanıklılık ve beceriyle araçlarının güvenilirliğini ortaya koydu.

Büyük çekişmelere sahne oldu

25 Eylül Pazar gününe kadar sürecek ve 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen Yakın Karadeniz Baja Rallisi'nin Yığılca EKstrem Özel Etabı, özel olarak yapılan motokros parkurunda gerçekleştirildi.

Startını Yığılca Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar ve Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'in birlikte verdiği özel etap, büyük çekişmelere sahne oldu. Etabın zorluğu ve hava şartlarının yağmurlu olması nedeniyle yarışmacılar zor anlar yaşadı. Yarış komitesi de parkurun zor olmasının yanında, Yığılca’ nın doğa güzelliği birleşince seyirci açısından izlenmesine doyum olmayan bir etkinlik olduğunu belirtti.

Tanıtıma büyük katkı sağladı”

Yarışların ardından böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, “Bu tür sportif aktivitelerin olması hem ilçemiz Yığılca’nın tanıtımı hem de ilimizin tanıtımı açısından çok önemli. Yarışların ilçemizde kusursuz olarak gerçekleşmesi adına Yığılca Belediyesi olarak tüm imkânları seferber ettik. Bu nedenle burada gerçekleşen yarışların hem sporcular açısından hem de izleyiciler açısından sorunsuz bir şekilde neticelendiğini düşünüyorum. Bunun gibi etkinliklerin ilçemizde gerçekleşmesi açısından hiçbir engel olmadan üstesinden gelebileceğimizi görmüş olduk. İlçemizin tanıtımında büyük katkısının olduğunu düşündüğüm bu spor etkinliğini düzenleyen yarış komitesine, yarışmacılara ve yarışları izlemeye gelen tüm halkımıza teşekkür eder, sporcu kardeşlerime başarılar dilerim.” dedi.