Düzce protokolü, Yakın Karadeniz Baja Rallisi’nin Kaynaşlı Topuk Yaylası'ndaki etabına katıldı. Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova ve Yığılca’dan geçen 15 Temmuz Şehitleri anısına gerçekleştirilen Baja Rallisi 450 km’nin ardından Kaynaşlı’da tamamladı. Fenerbahçe Kulübü'nün Topuk Yaylası'nda bulunan sosyal tesislerinde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren sporcular kupalarını Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, kaymakamlar, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, TMF Asbaşkanı Ogün Baysan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci'den aldı.

Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’nin destekleri ile Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilen “Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi”nde tek bayan sporcu Gökçen Kabaş ralliyi başarıyla tamamlarken, dereceye giren isimler ise şöyle;

R1 sınıfında Murat Yazıcı-AVMK (KTM), Fırat Şahin-AVMK (BETA), Mevlüt Kolay-KARTEPE (KTM)

R2 sınıfında Şakir Şenkalaycı-AVMK (KTM), Yetkin Karakaşoğlu-TITUS (KTM), Erhan Yalçın TITUS (KTM)

R3 sınıfında Burak Kaya-STMOK (Canam), Osman Şengül-KARTEPE (ARTIC), Arif Ertuğ-KARTEPE (ARTIC)

R4 sınıfında Orçun Koral-TITUS (Cfmoto), Fatih Şengül-KARTEPE (Kymco)

Veteran: Hüseyin Neziroğlu-YMK (KTM), İbrahim Bozkurt-TITUS (KTM), Bülent Köroğlu-TITUS (KTM)

Gençler: Nurdoğan Kuzu-KARTEPE (Gasgas), Kerem Peya-AVMK (Husqvarna)

Uçar: Rallinin Düzce'de yapılması çok yerinde bir karar oldu.

Organizasyon hakkında basına açıklamalarda bulunan TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, federasyon olarak hayalleri olan baja rallisini Düzce'de düzenlemeklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uçar, “ Baja rallisini Türkiye'de ilk defa gerçekleştirildik. Rallinin Düzce'de yapılması çok yerinde bir karar oldu. Dünyanın tanıdığı bir baja rallisini başlatmak ve bunu devam ettirmek hayalimiz vardı. Düzce'de dünyanın ve Avrupa'nın sayılı bir kros pistini yaptıktan sonra bu organizasyon peşinden geldi. Hep birlikte buraya, hem sportif açıdan hem de spor turizmi açısından bir kazanım meydana getirdik.”