Adapazarıspor forması altında oynadığı kaliteli futbol ve attığı gollerle birçok profesyonel takımın transfer listesine giren Niyazi Polat Çakmakçı, Düzcespor'a transfer oldu. 2009-2010 sezonunda Adapazarıspor takımının hücum hattında yaptığı olumlu işler ve attığı kritik gollerle takımına hayat veren Polat Çakmakçı, Düzcespor’la anlaştı. Sakaryaspor Teknik Direktörü Engin Korukır tarafından da yakın takibe alınan Polat, tercihini Lacivert-Kırmızılı takımdan yana kullandı. Salı günü yeni sezon hazırlıklarına başlayan yeni takımının hazırlık kampına katılan Polat, Düzcespor forması altında büyük başarılara imza atacağını belirtti.
Düzcespor gibi çok önemli bir kulübün formasını giyecek olmasının kendisini son derece memnun ettiğini belirten Polat, “Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Adapazarıspor forması altında 14 maçlık periyoda baktığımızda çok önemli işler yaptığıma inanıyorum. Nejdet Tömekçe ve Rıdvan Sezer başkanlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah Adapazarıspor takımı hedeflerine ulaşır. Düzcespor takımında atacağım gollerle Polat’ın kim olduğunu tüm Türkiye’ye göstereceğim” dedi.
Polat Çakmakçı sezon başında da Düzcespor'a gelmiş ancak geri gönderilmişti. Düzcespor'a geri gelen Polat Çakmakçı 1988 Adapazarı doğumlu, Çakmakçı Sakaryaspor'da profosyonelliğe geçti.