Güzeldere'de düzenlenen ve ulusal basınında katıldığı Media Cup futbol turnuvasında yaşanan aksiliklerin ardından Düzce Basın Birliği turnuvadan çekildi. Bunun üzerine yaşanan aksiliklerle ilgili Düzce Basın Birliği Derneği Başkanı Tuncay Türkgülü basın bildirisi yayınladı.

Türkgülü yayınladığı bildiride, “Bu yıl 7.si düzenlenen Media Cup turnuvasında organize hataları yaşandı. Özel bir firma tarafından düzenlenen turnuvada renkli sahneler yaşanırken, otoriteyi yapan kişilerin beceriksizliği turnuvaya leke düşürdü.

Düzce’den iki, İstanbul’dan da 22 takımın iştiraki ile 24 takımın katıldığı turnuva çok güzel bir havada başladı. Çeşitli basın kuruluşlarının katılımı ile kaynaşma sağlanırken, organizenin başında olanlar taraflı davranışları ile turnuvaya gölge düşürdüler.

Düzce Basın Birliği Derneği de davet üzerine turnuvaya iştirak etti. Düzce Basın Birliği Turnuvaya Metin Köseer, Tuncay Türkgülü, Mehmet İbrahimoğlu, Kenan Işık, Ömer Çetin, Can Beşer, Hüseyin Akçay, Hakan Baykul, Esra Kaplanbaba ve Alp Tekin ile katıldı.

Eftenia Otel’de bir araya gelen 24 takım araçlar ile Güzeldere Şelalesine hareket ettiler. Formalarını giyen ekipler ilk etapta yemeklerini yediler. Atmosfer oldukça harika idi.

Spor yazarlarından Vedat Okyar ve Ahmet Çakır’da sporcuları yalnız bırakmadılar. Bu arada Düzce Jandarma Alay Komutanı Sabahattin Toprak’ta Düzce takımlarını yalnız bırakmayarak Güzeldere’ye geldi.

Düzce Basın Birliği ilk maçını 7-3 kaybetti. 3’er kişilik oynanan minyatür sahada tüm üyelerimiz forma giydiler. İkinci maç için yarını bekleyen Düzce Basın Birliği, langırt yarışmasında başarı yakaladı.

Metin Köseer ve Kenan Işık ikilisi Cumhuriyet Gazetesi ile İHA’yı 3-0’lık skorlarla mağlup ederek langırtta iddiasını ortaya koydu.”dedi.

TÜRKGÜLÜ, “DÜZCE BASIN BİRLİĞİNE OTELDE YER TAHSİS EDİLMEDİ”

Düzenlenen turnuvada aksiliklerin devam ettiğini belirten Tuncay Türkgülü, “Maçlar sona erdiğinde tüm kafile konaklamak üzere Eftenia Otel’e geri döndüler. Düzce Basın Birliği ilk maçını sabah 9’da yapacaktı. Bu yüzden 4 kişilik bir ekibin otelde konaklaması gerekti. Diğer üyeler yarınki maça yetişeceklerdi.

Her aksilik karşısında 4 kişilik ekip otelde kalıp yarını sağlama almıştı. Fakat hatalar zinciri burada başladı. Düzce Basın Birliği’ne oda tahsis edilmemişti. Hatta tüm takımlar odalarına çekilmiş, hamamın yolunu tutarken, Düzceli üyeler ortada kalmıştı.

Organizenin başındaki yetkililer ise yapacakları bir şeyin olmadığını savundular. Hatta duş alacak pozisyonu bile ayarlayamadılar. Basın üyeleri terli terli beklerken, diğer basın mensupları duşlarını alarak akşam yemeğine çıktılar.

Düzce Basın Birliği üyeleri kendi aralarında yaptıkları acil bir kararla turnuvadan çekilme kararı aldılar. Bu kararı organize yetkilisine bildirdiler. Organize de saygıyla karşıladıklarını ifade etti.

Islak formalar ile terli terli üyeler otelden ayrıldılar. Oysa langırtta şampiyonluk Düzce Basın Birliği’nin olacaktı. Futbolda da rakibimizi yenseydik çeyrek finale kalacaktık. Bunlar hep engellendi ve Pazar günkü son güne Düzce Basın Birliği iştirak etmedi.

Oysa tüm günlük gazete ve televizyon kanalları bu derneğe kayıtlı idi. Düzce’de ses yapmak isteyen firma büyük bir skandal yaratarak adını bu şekilde duyurmuş oldu. Ne yapalım bir dahaki sefere inşallah aynı hataları yapmazlar.”diyerek aynı şeyleri yaşamama temennisini dile getirdi.