Özellikle Düzcespor’un son durumu, Düzce Belediyesi Basketbol Takımı’nın içinde bulunduğu maddi kriz ve Şiralık’ta yapılan spor tesisleri konusunda Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay açıklamalarda bulundu. Başkan Ay, belediye olarak her konuda olduğu gibi spor konusunda da ellerinden gelen çalışmaları yaptığını söyledi.

“Spor olarak boyumuzu aşacak çalışmalar yapmak istemiyoruz”
Başkan Ay, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Spor konusunda şöyle bir şey var. Düzce Belediyesi olarak her konuya el atıyoruz. Bizim bütçemizi aşacak işler yapamıyoruz. Biraz daha küçük bütçelerle bu sporu nasıl devam ettireceğiz onun çalışmasını yapıyoruz. Spor yapacağız ama bunun çalışmasını da ona göre yapacağız. Her konuyu değerlendiriyoruz. Biz sporcudan yanayız ama bizim de bir bütçemiz var. onun için ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Belediye basketbol takımı için herkes belediyeden hizmet bekliyor. Madem insanımız spora destek vermek istiyor, versinler. Valilik ve belediye bünyesinde spor vakfı koruyoruz. Buradan gelen bütçeyi spor için kullanacağız. Bunun gelir kaynağını belediyeye yıkmak değil, hep birlikte yapmamız gerekiyor. Düzcespor maçlarının biletleri 5 lira. Sigaraya 10 lira veren insan, Düzcespor maçı için de 5 lira verse kötü mü olur. Ücretsiz maç seyredeceğiz mantığının ortadan kalkması gerekiyor. Herkes biletini alsın ve takıma katkıda bulunsun. Spor olarak boyumuzu aşacak çalışmalar yapmak istemiyoruz. Biz sporu satıyoruz, kapatıyoruz olarak değil de bütçemize göre işleri ayarlıyoruz.”

“Hepimizin bu alanları iyi kullanması gerekiyor”
Şıralık’ta yapımına başlanan spor tesisleri konusuna da değinen Başkan Ay, şu ifadelere yer verdi:

“Şıralık’taki spor tesisi bu yıla yetişecek. Yaptığımız spor tesisini Düzce’de spor yapan her arkadaşımız kullanacak. Gençlerimizin spor yapması için belediyenin spor tesislerini her arkadaş kullanabilir. Hep beraber temiz kullanacağız. İlerleyen zamanlarda çocuklarımızla birlikte spor yapacağız. Hepimizin bu alanları iyi kullanması gerekiyor. Çöplerin yere atılmaması ve atılan çöpleri gören arkadaşlarımızın o çöpleri kaldırması gerekiyor.”