Türkiye Futbol Federasyonu süper lig, 1.lig, 2.lig, 3.lig takımlarına UEFA kriterlerine uyması için bazı maddeler öne sürdüğü ve bunları yerine getirmeyen kulüplerin puanlarını bir bir sildiği görülürken spor çevresi Düzcespor kulübünde bu kriterleri yerine getirmesi için ulusal lisans almasının faydalı olacağı kararında birleşti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu kriterler için hukuki, sportig, alt yapı, personel ve mali kriterle baktığı bunlara uyan kulüplere ulusal lisans verdiği öğrenildi.

Spor çevresi Düzcespor’un diğer takımlara nazaran çok borcu olmadığı gibi bu kriterlere uyması halinde Düzcespor’un önünün daha da açılacağı kanaatinde buluştu.

Spor çevresi Başkan Mehmet Saygun’un çok büyük yükün altına girdiğini kurum amirlerinin Başkan Saygun’a sahip çıkması gerektiğini "Başkan Mehmet Saygun’u yalnız bırakmamak gerekir. Başkanımız çok iyi niyetli" ifadeleriyle belirtti.

Spor çevresi Başkan Saygun’un şimdiye kadar oyunculara kendi bütçesinden ücret ödediğini, bazı kesimlerin kendisine destek çıkılacağının sözünün verildiğini ve bu sözlerin yerine getirilmesi halinde Düzcespor açısından fayda olacağını da ekledi.