Düzcespor’un transfer tahtasında yer alabilmesi, santra yapabilmesi ve borçlarının kapanabilmesi için düzenlenen “Koca Çınar Yaşasın” Düzcespor Yardım Gecesi, 25 Ağustos Pazar günü Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmişti. Öncü Medya Genel Müdürü Murat Yavuz’un hazırlayıp sunduğu Sportmence Programı’nda Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu ve Düzcespor Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Doğan Kaya’nın katılımıyla yardım kampanyası devam ettirildi.


 
“Tahminimizden daha fazla tutara ulaştık”



Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Düzcespor’un lige katılabilmesi için uğraştıklarını ve yardım kampanyasında beklediklerinin üzerinde bir tutara ulaştıklarını belirtti. Kasapoğlu, şu ifadelerde bulundu:
“Dün akşamki programı yapmak için bir önceki gün karar verdik. Uzun zamandır bir uğraş veriyoruz, çaba sarf ediyoruz. Düzcespor’un lige katılması için uğraşıyoruz. Bir takım ekonomik problemler var. Onları aşmak için çeşitli ziyaretlerimiz oldu. Tabii süreç yaklaştıkça sorunu bir an önce çözmek istedik. Tabii biz bu programı gerçekleştirirken de salona girdiğimizde de başarılı olacağına inanıyorduk. Tahminimizden daha fazla bir tutara ulaştık. Önemli olan şey şu samimi şekilde kendimizi ifade edebiliyor olmak. Biz de Düzcespor’un daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz. İlerleyen süreçte bu gibi sıkıntılar yaşamasın istiyoruz. Başarılarıyla kendi adından söz ettiren herkesin sahiplendiği kulüp yapısına kavuşturmak istiyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için önümüzdeki eşiği de atlamamız gerekiyor. Bunu başardıktan sonra hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz.”
 
“Kafamıza göre iş yapmadık”



 “Düzce için var olanlar, dün ve bugün ortaya çıkan arkadaşlar.” diyen Düzcespor Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Doğan Kaya, yönetimin istifa ve yenilenme süreciyle ilgili konuştu. Celal Kasapoğlu’nun dağılan yönetimin bir parçası olduğunu da sözlerine ekleyen Kaya, şunları söyledi:

“Düzcespor ‘da bir çok iyi abimiz vardı. Onlar iyi bir yönetim kurdular. Celal Başkanım da aslında bu yönetimin bir parçasıydı. Güzel hizmetler yapmak isterken bir istifa durumu ve yönetimin yenilenmesi söz konusu oldu. Şu algıyı da çıkartmak lazım akıllardan. Yönetimin hepsi istifa etseydi bugün bırakın bugünleri görmeyi BAL liginde hangi takım rakibimiz olacak diye bekliyor haldeydi. Celal Başkanımla bir istişare yaptık. Yönetimin hepsi istifa ediyorsa kulüp kongreye gidiyor demektir. Kendi kafamıza göre işler yapmadık.”
 
“ Bize ‘Düzcespor’un kapatılması lazım dediler’ "

Düzcespor’un başkanlığına talip olacak birini bulmak için görüşmeler yaptıklarını ama kimsenin yanaşmadığını söyleyen Muhammet Doğan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “1-2 görüşme yaptık Düzcespor’a talip var mı yok mu diye. Bir Allah’ın kulu talip olmadı. Düzce, kocaman bir memleket. Bu memleketin ekabir takımı olan, ayakları yere basan, ekonomik gelirleri olan bir kulüp Düzcespor. Bu memleketin abilerine gidelim ya da bu memleketten para kazanan sanayicilere gidelim dedik. Gittik ve bol bol nasihat gördük. Öyle olmalıydı böyle olmalıydı diye anlattılar. Yüzde 90’ı ise ‘Düzcespor çok büyük bir yük. Kapatılması lazım. Her sene böyle uğraşılır mı?’  dedi.”
 
“Düzcelilik ruhu, Düzcespor’la canlanır”



Düzcelilik ruhunun üzerinde duran Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, şehrin sadece fiziksel yapısıyla, ekonomisiyle ya da sosyal dokusuyla tanımlamanın yeterli olmayacağını, bunları anlamlı hale getiren asıl unsurun şehrin sahip olduğu ruhun olduğunu söyledi. 1999 Depremi’nden sonra bu ruhun canlandırılamadığını söyleyen Kasapoğlu, o ruhu bu sene yakalamak istediklerini belirtti. Başkan Yardımcısı Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Düzcespor vasıtasıyla bir şekilde bu ruhu ortaya çıkartalım, yaşatalım. Düzcespor, aslında bizim bu ruhu ortaya çıkartmaktaki en önemli en büyük aracımız oldu. İnsanları birleştirebilecek, herkesi ortak bir payda da buluşturabilecek, Düzce’ye o arzuladığımız havayı katabilecek bir simge olduğu için Düzcespor’un bizim için ifade ettiği anlamlar çok büyük.  Biz de bu anlam vesilesiyle bu çabayı ortaya koyuyoruz ve ilerleyen süreçte de bu dalganın yayılacağını, bu zincirin genişleyeceğini, insanların daha şiddetli bir şekilde buna sahip çıkacağını biliyoruz. İnanmaktan da öte, belki çok büyük zorluklarla, çok az kişiyle bu yönetim devam etti. Hakikaten çok karamsarlığa düşecek durumlarla da karılaştık ödememiz gereken belki çok cüzi miktarları bir anda bulamadığımız durumlar da başımıza geldi. Fakat şunu söyledik; Biz son dakikaya kadar mücadelemizi vereceğiz. Eğer bir dakika bile varsa bir ihtimal vardır.”

HABER: M.KADAŞ