Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz yaptığı açıklamada, çocukların ve gençlerin sportif anlamda başarılı olmaları için zemin hazırladıklarını ve amatör ruh oluşturmaya çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Günümüzde sporun insanlarda önemli yeri olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmemesi için faydalı. Yetenekli gençleri de ortaya çıkarıyor.”

Başkan Yavuz, tesisleşme adına çalışmalar yaptıklarını bir adet spor salonu olduğunu bu salonun tadilatını yaptıktan sonra daha iyi olacağını söyleyerek “Bunun yanında yeni bir spor salonun yapılacak. Çilimli ilçesinde iki adet salon olacak.  Futbol sahasının ihalesi bitti.  Önümüzdeki sezon futbol sahası faaliyete geçek. Spor’da kısa vadeli değil uzun vadeli düşünüyoruz. Arkadaşlarımızda uzun vadeli çalışmalar yapıyor. Bunda başarılı olacağımıza inanıyoruz.” Dedi.

Öte yandan Yavuz, geçen yıl Judo, Tekvendo ve Boks sporunu öğretmek ve sevdirmek için yaz okulları açtıklarını ve bu kursa 300 öğrenci katıldığını, bu yıl bu rakamın daha fazla olacağını belirtti.