2 Dev Adam Basketbol Okulları'n da her yıl düzenlenen Türkiye Ligi müsabakalarının Kuzey Grubu maçları Düzce'de bugün başladı. Konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısına, 12 Dev Adam Basketbol Okulları Koordinatörü Samer Şenbayrak, Basketbol Spor Yazarı İsmet Badem, Basketbol Hocası Mehmet Baturalp, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin ve basın mensupları katıldılar.

Ev sahibi olarak bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, Kuzey Grubu maçlarının Düzce'de yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ve Düzce'den çok iyi basketbolcuları çıkaracaklarını söyledi.

Yeşil Düzce'yi gezip gördüğünü ve çok beğendigini belirten 12 Dev Adam Basketbol Okulları Koordinatörü Samer Şenbayrak, “ Türkiye Basketbol Federasyonu olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün çalışmalarına bir nebze katkı sağlamak amacıyla 2002 yılından beri Düzce'de 12 Dev Adam Basketbol Okulları faaliyetlerini sürdürüyoruz. Şimdiye kadar bin tane çocuğumuzu basketbol topu ile buluşturduk” şeklinde konuştu.

Dışardan Düzce'ye hep gıpta ile baktığını ve bu kadar yeşillik içinde yaşayan insanların ne kadar mutlu olduklarını düşündüğünü söyleyen Basketbol Hocası Mehmet Baturalp ise, “ 12 Dev Adam Basketbol Okulları ülkemizde büyük bir aşama gösterdi. Anadolu'daki çocuklarımız bugün Büyükşehirlerdeki çocuklarımızla aynı seviyeyi gelmelerini sağlayan büyük bir organizasyon” dedi.

Basketbol Spor Yazarı İsmet Badem ise “ 80 Milyon nüfusa sahip olduğumuzu söylüyoruz. Ama hala spor kültürümüz yok. 2010 Dünya Şampiyonası belki elimizden alınacak. Spor kültüründen uzak yaşayan bir ülkeyiz. Bundan dolayı içim acıyor. Bundan sonra inşallah Düzce bir dönüm noktası olacak” dedi.

Daha sonra 18 Temmuz spor salonunda 12 Dev Adam Basketbol Okulları 6. Türkiye Ligi Kuzey Grubu Şöleni'nin açılışı yapıldı. Şölen 3 gün sürecek ve Pazar günü kapanış töreni yapılacak. Kapanış törenin de ise katılan her sporcuya madalyalar verilecek.