İlk maç DSİ ERA ile oynandı
Türkiye Basketbol 3. Ligi Final Grubu ilk gün maçında Düzce Belediye, Ankara DSİ ERA ile son ana kadar kıran kırana geçen mücadeleyi 65-59 kaybetti.
Hızlı hücumlarla karşılaşmaya başlayan Ankara Dsi Era’nın karşısında Düzce Belediyesi, daha çok set hücumunu tercih etti. Ankara ekibi özellikle pota altından Ferhat Çelik ve Deniz Gökay ikilisiyle etkili olurken Düzce ekibi ise dış şutlardan bulduğu sayılarla geriye düşmedi. İlk periyot Can Uzun’un serbest atıştan bulduğu sayıyla 22-20 Ankara Dsi Era lehine sonuçlandı. İkinci yarıda da mücadele üst düzeydeydi. Dengeli geçen bu bölüm sonunda soyunma odasına 40-35’lik skorla gidildi.
İkinci yarının ilk bölümünde Düzce Belediyesi, rakibinin pota altındaki etkinliğini kırdı ve Ankara Dsi Era skor bulmakta çok zorlandı. Düzce ekibinin hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla fark önce eridi ardından da eşitlik sağlandı. Son çeyreğe de 50-50 eşitlikle girildi. Final periyotunda da savunmalar ön plandaydı. Ankara ekibi savunmasının yanı sıra hücumda da etkili bir performans gösterdi ve sahadan 65-59’luk skorla galip ayrılan taraf oldu. 

2. maçta da mağlubiyet 

Final Grubu’nda ikinci gün ilk karşılaşma galibiyetleri bulunmayan Düzce Belediye ile İstanbul Dsi arasında oynandı. İki takım için de büyük önem taşıyan bu mücadele saat 14:00’te başladı. Temsilcimiz bu maçı da 62-67 kaybetti. 
Haber: H. İşcan