Düzce Belediyesi Erkekler Basketbol takımı 1. Ligi 1. Devre 12. Hafta maçında kendi evinde Gelişim Koleji’ni son saniyede 68-67 mağlup etmeyi başardı.
1’nci periyotta ilk 4 dakikada 11-0'lık seri  maça hızlı başladı. Oyuna giren tüm oyunculardan katkı alan Düzce Belediyesi Erkek Basketbol takımı ilk periyodu 16 farkla önde bitirdi(28-12).
 
2’nci periyotta Gelişim Koleji top kayıplarını azaltarak hücumları daha seçerek oynamaya başlayınca farkı azalttı, devre 47-36 Düzce Belediyespor Erkek Basketbol takımının üstünlüğü ile sona erdi.
 
Gelişim Koleji 8-2'lık seriyle 3’ncü çeyreğe başladı ve 3. dakikada farkı 5 sayıya (49-44) düşürdü. İki takımın da kolay sayı üretemediği dakikaların ardından üçüncü periyot 54-51 Düzce Belediyespor üstünlüğü ile geçirdi.
 
Son periyotta çekişme arttı, 6 dakika kala skor 60-59 oldu. Skor 67-61 iken Alihan Deniz Genç 52 saniye kala Barış Güney'e çalınan ancak bu oyuncunun sakatlığı nedeniyle onun yerine oyuna girdi, 3 serbest atışı da sayıya çevirdi(67-67).
 
Kaçan karşılıklı üçlüklerden sonra 2 saniye kala top Gelişim Koleji'nde iken Barış Güney rakip benchten kendisine küfür edildiği gerekçesiyle Düzce Belediyespor Erkek Basketbol takımının bulunduğu bench’e gidip küfürler savurdu. Hakemlerin verdiği teknik faul sonucu Düzce Belediyespor Erkek Basketbol takımı oyuncusu Hughes serbest atışı sayıya çevirdi ve Düzce Belediyespor Erkek Basketbol takımı maçı zor da olsa  68-67 kazandı. 
 
Bu sonuçla Düzce Belediyespor Erkek Basketbol takımı uzun süren şansızlığını da kırmış oldu. Maçta dikkat çeken Selahattin Akyol 6’da 4 3’lük isabeti ile oynayarak 14 sayı üretti. Bunun dışında Trevon Terrel Hughes 15 sayı ve Düzce Belediyespor Erkek Basketbol takımı kaptanı Ersin Görkem de 10 sayı ile oynadı.