Düzce Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Düzce Yağlı Güreşleri'nin finalinde, Sezgin Yüksel'i yenen Recep Kara başpehlivan oldu.

18 Temmuz Stadı'ndaki güreşleri Düzce Valisi Bülent Kılınç, AK Parti Düzce Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli izledi.

Yağlı güreşler öncesinde konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, güreşi yaşatmak amacında olduklarını belirterek, ''Amacımız ata sporumuzu yaşatmak ve Anadolu'nun her yöresinde bu sporu yaygınlaştırmaktır. Ben sporu ve özellikle güreşi çok seven biriyim. Ünlü güreşçilerimiz burada kıyasıya mücadele edecekler'' dedi.

Miniklerle başlayan güreşler, küçük orta, büyük orta, baş altı ve baş pehlivanlarla devam etti. Başta tarihi Kırkpınar'ın önemli ismi Ahmet Taşçı olmak üzere 10 ayrı branşta 350 güreşçinin katıldığı güreşler büyük çekişmeye sahne oldu. Ahmet Taşçı, yarı finalde faul yaptığı gerekçesi ile Ümit Balta'ya elendi.

Başaltı güreşlerinde Mustafa Bulgan birinci, Abdullah Kaçmazoğlu ise ikinci oldu.

Başpehlivanlık güreşinde ise finalde Recep Kara ve Sezgin Yüksel karşı karşıya geldi. Sezgin'i yenen Recep Kara Düzce Paşpehlivanı oldu. Kara'ya madalya ve kupanın yanı sıra 6 bin YTL para ödülü verildi.