Türkiye Erkekler Basketbol 1.Ligi’nde Düzce Belediyespor Ankara’da Türk Telekom ile karşılaştı. Geçtiğimiz sezon Basketbol Süper Ligi’nden düşen güçlü rakibi karşısında tutunamayan temsilcimiz sahadan 94-69 mağlup ayrıldı.
Türk Telekom maça agresif bir oyunla başladı. Mehmet Özdoğan ve Ahmet Cantitiz’in skorer oyununa engel olamayan temsilcimiz ilk periyodu 30-17 geride tamamladı. Düzce Belediyespor skorer guardı Trevon Hughes’in sakatlığı nedeniyle oynamamasının eksikliğini maç boyunca hissetti.
Türk Telekom ikinci periyodda da saha içi atış yüzdesini bozmayınca devre, ev sahibinin 20 sayı üstünlüğü ile 54-34 tamamlandı.
3.periyodda Laron Dendy’nin pota altındaki skorer oyunu ile oyuna tutunan temsilcimiz, 22 sayı bulmasına rağmen savunma sertliğini sağlayamayınca farkı azaltamadı. 3.periyod 76-56 sonuçlandı.
4.periyodda Düzce Belediyespor maçtan iyice koptu. 3 sayı çizgisinin gerisinden %50’lik bir isabet oranı yakalayan Türk Telekom farkı iyiye açarak karşılaşmadan 25 sayı farkla galip ayrıldı.
Düzce Belediyespor’da ayakta kalan tek isim 27 sayı 11 ribaunt ile double-double yapan Laron Dendy oldu. Düzce Belediyespor bu sonuçla 5.maçında 4.mağlubiyetini aldı. Türk Telekom ise 4.galibiyetini larak iddiasını sürdürdü. Temsilcimiz 6.haftada Eskişehirspor’u konuk edecek.