Düzce Nurettin Zafer Stadı’nın soyunma odalarının önündeki beton sporcu sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Gençler başta olmak üzere sporcular müsabaka öncesi bu bölümde ısınmak zorunda kalıyorlar.

Sakatlıkların yüzde 24’ü kötü zeminlerden kaynaklanıyor. Düzensiz sert zeminler, beton veya kötü sahalar kaslar için bir mayın tarlası gibidir. Alt baldırda kasılmalar, sertlikler, kramp oluşumuna sebep olur. Bu betonda yapılan egzersiz yürüme koşma esnasında ayaklar vücudun yükünü taşıyarak ağırlığın tabana yayılmasına olanak sağlayan bölümlerdir. Koşu sırasında ayak zemine bastığında meydana gelen kuvvet vücut ağırlığının üç katıdır. Bu kuvvet vücut dokuları, ayakkabılar ve zemin arasında dağılmaktadır. Bir koşucu saatte beş bin civarında adım atmaktadır. Buna göre koşu tekniğinde veya koşu zemininde uygunsuzluk aşırı yüklenme şeklinde ileride kalıcı sakatlıklar bırakır.

Tüm bunlara rağmen Nurettin Zafer Stadı’ndaki söz konusu alan birçok defa dile getirilmesine rağmen yapılmış değil. Düzce’deki çoğu oyuncular Düzce Nurettin Zafer Stadı’nda sakatlandılar. Spor sağlık derken spor sakatlık diyebilir oluyoruz. Düzceli sporseverler bu alanın yapılması çok mu zor, bunu merak ediyor.

Haber:Y.SEVER