Türkiye Kupası 1. tur kuraları çekildi. “Türkiye Kupası Türkiye'yi kucaklıyor” sloganı ile federasyon amatör takımların da kupaya katılımı üzerine karar aldı ve 32 amatör takım kupada mücadele etme hakkı elde etti. Alınan karar sonucu Beyköy Belediyespor, geçen sene aldığı başarılı sonuçlarla ilimizi Türkiye Kupası'nda temsil etmeye hak kazanan takım oldu.

Türkiye Kupası'nda ilk tur kuraları çekildi. Ve temsilcimiz Beyköy Belediyespor'un rakibi Kocaelispor oldu. Temsilcimiz rakibi ile 19 Eylül 2012 tarihinde deplasmanda karşılaşacak. Maç saat 15:00'te oynanacak.

Beyköy Belediyespor Teknik Direktörü Nedim Akbulut, geçmişi başarılarla dolu olan ve kupayı Kazanma başarısı gösteren rakipleri Kocaelispor'u yenip, adlarını 2. tura yazdıracaklarını belirterek, “rakibimiz Süper Ligde 4 büyüklerin korkulu rüyası olmuş fakat yaşadığı maddi sıkıntılar sonucu bugün 3. ligde mücadele eden bir ekip. Kupayı kazanma başarısı gösterdiler. Saygı duyulacak bir takım. Genç bir takımları var, fakat bu genç ekip tecrübeli. Geçen sene 2. ligde de bu ekiple mücadele ettiler. Biz rakibimize kolay teslim olmayacağız. Çünkü bizim yapımız, rakip ne olursa olsun sahaya galibiyet için çıkmak. Hedefimiz rakibimizi elemek ve 2. tura yükselmek” dedi.