Geçen yıl göreve büyük umutlarla başlayan Düzcespor yönetiminin kongre kararı almasının ardından, Düzcespor'da şu an ne kadar üye bulunduğu akıllara geldi. Yönetim kurulunun göreve başlamasının ardından 2 Ağustos 2010 tarihinde yapılan bir açıklamada, yönetim kurulunun almış olduğu bir karar açıklanmıştı. Bu karara göre, kulübün kurucuları dışında aidatını ödemeyen tüm üyelerin üyeliklerinin silindiği, Düzcespor üyeliğine ilk giriş bedelinin bin TL olduğu açıklanmıştı.

Yapılan açıklamada, “Kamuoyundan büyük destek gelmekle beraber kulüp üyesi ve kongre üyesi olabilmek için yeni yönetim kurulumuza büyük baskılar olmaktadır. Yeni yönetim kurulumuz talep ve isteklere duyarsız kalamazdı. Bu amaca uygun olarak kulüp üyeliği ilk giriş bedeli bin TL olarak karara bağlanmış olup, 19 Temmuz 2010 tarihi itibari ile yalnızca yaşayan kurucu üyelerimizin kongre üyeliği saklı kalmakla beraber diğer tüm üyelerimiz aidatlarını ödemediklerinden dolayı üyelikleri silinmiş bulunmaktadır.” İfadelerine yer verilmişti.

Ancak bu açıklamanın üzerinden bir yıl geçerken, elde edinilen bilgiye göre, üyeliklerin silinmesi kararı hayata geçirilmedi. Bin TL vererek üye olan olup olmadığı ise belli değil. Bu da gösteriyor ki, Düzcespor eski üyeleriyle kongreye gidecek.

Geçtiğimiz yıl Düzcespor'da göreve gelen Belediye Başkanı İsmail Bayram başkanlığındaki yönetim günahıyla sevabıyla bir yılını doldurdu. Düzcespor yönetim kurulu 27 Mayıs'ta olağan kongre kararı aldı. Ancak Başkan İsmail Bayram ve mevcut yönetimin devam edip etmeyeceği henüz belli değil.

Düzcespor tarihinin en büyük yönetimi olarak nitelendirilen ekip büyük umutlarla başlayan sezonun hüsranla tamamlanmasının ardından kongre kararı aldı. Yönetimin göreve geldiği tarihlerde yapılan açıklamalara bakıldığında, Düzcespor'un yeniden yapılanacağı ve beklentilere cevap verebilecek bir düzeye geleceği söylenmiş. Ancak Düzcespor'un son durumuna bakıldığında tekrar 3. lige çıkması beklenen takım büyük hayal kırıklığı yaratarak yine amatörde kaldı.

Yine sezon başında yapılan açıklamalarda şu ifade kullanılmıştı: Bu sezon amatör kümede yer alan ve hedefini yeniden üçüncü lig olarak belirleyen Düzcespor’un yeniden yapılanması, gelecek beklentilere cevap verebilmesi, büyük sportif başarılar göstermesi ve şehrimiz insanlarının iftihar edebileceği önemli spor adamları yetiştirebilmesi amacıyla bilindiği gibi yeni yönetim ile bir zümrütü anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmuştur.

Görevde 1 yılını dolduran yönetim 27 Mayıs'ta olağan kongre kararı aldı. Başkan İsmail Bayram'ın yeniden aday olup olmayacağı belli değil ancak kulübü sahipsiz bırakmayacağı da spor kamuoyunda konuşulanlar arasında. 27 Mayıs Cuma günü yapılacak kongrede yeterli çoğunluk sağlanamazsa ikinci oturum 3 Haziran 2011 tarihinde yapılacak.

Haber; R. BAL